• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
Napište svůj komentář k receptu

Pštrosí maso s rozmarýnem

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pštrosí maso s rozmarýnem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g pštrosí maso (steaky)
    • 100
      g sušená rajčata (v olivovém oleji)
    • 20
      g rozmarýn (čerstvý)
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • česnek (2-3 stroužky)
    • 500
      g brambory
    • pecorino (kousek na posypání)
    • 250
      g banánová šalotka
    • datlová rajčátka (čerstvá do salátu)
    • 2
      ks červená paprika
    • 2
      ks oranžová paprika
    • 1
      snítka bazalka (čerstvá)
    • 1
      snítka petrželka (čerstvá)
    • slunečnicová semínka (na posypání salátu)
    • 20
      ml balzamikový ocet
    • mořská sůl (hrubá)
    • pepř celý
    • 8
      ks párátka

Postup přípravy receptu

1
**Příprava masa**
2
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme ingredience na co nejmenší kousky a utřeme v misce pomocí lžíce. Z masa připravíme 2ks dva až tři centimetry vysoké steaky. Ostrým nožem vyřízneme ve steacích kapsu, do které dáme vždy 2 - 3 rajčata, dle velikosti steaků a lehce je vymázneme směsí z hmoždíře. Do kapsy přidáme pár kapek oleje. Kapsu můžeme uzavřít pomocí párátka. Zbylou směsí potřeme steaky z obou stran, lehce vmasírujeme čerstvě namletý / rozdrcený pepř a zakápneme olejem.
3
Steaky naskládáme na sebe (buď do sáčku nebo do nádoby) a necháme v lednici odležet přibližně 2 - 4 hodiny. Na rozpálenou pánev kápneme trochu olivového oleje, vložíme steaky a opékáme 3 - 4* minuty z každé strany. Po opečení steaky vyjmeme a vložíme na plech a v předehřáté troubě na 180 C steaky 3 - 4*minuty necháme dojít. Steaky takto připravené budou medium, tato úprava zaručuje šťavnatost masa.
4
**Příprava brambor**
5
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si nakrájíme šalotku na malé kousky a nasekáme petrželku. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, šalotku opečeme do měkka, přibližně 3 * minuty. Brambory slejeme a šťoucháme (rozmačkáme). Do hrnce s bramborami přidáme opečenou šalotku a ¾ nasekané petrželky a smícháme. Ze směsi vytvoříme bochánky o velikosti dlaně a vyskládáme na plech na pečící papír. Rozehřejeme troubu na 180 C a bramborové bochánky zapékáme přibližně 8 minut*. Po 7minutách zapékání posypeme bochánky sýrem pecorino a dopečeme ještě 1 minutu. Po vyjmutí plechu z trouby bochánky ozdobíme zbylou nasekanou petrželkou.
6
**Příprava salátu**
7
Papriky a rajčata omyjeme. Papriky nakrájíme na kousky, rajčata na půlky nebo čtvrtiny dle velikosti. Vše smícháme, přidáme nasekanou bazalku, balsamikový ocet, lehce opepříme a osolíme. Nakonec posypeme slunečnicovými semínky a podáváme.
8
* Délka přípravy se může lišit podle druhu zdroje tepla a použitého nádobí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce - pečená

Pštrosí vejce - pečená

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Nevim | 7. 2. 2013 12:05

    Dostal jsem s toho sračku jak cip! Nedoporučuji! Je to hnus! A navíc sračka byla zelená :-( :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Z brambor Steaky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Banánová šalotka Bazalka Brambory Červená paprika Česnek Datlová rajčátka Mořská sůl Olivový olej Oranžová paprika Párátka Pecorino Pepř celý Petrželka Pštrosí maso Rozmarýn Slunečnicová semínka Sušená rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
32
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Dáda Patrasová poprvé zvládla mluvit o smrti Aničky (†29): Jen šest slov neskutečné bolesti

Dáda Patrasová poprvé zvládla mluvit o smrti Aničky (†29): Jen šest slov neskutečné bolesti

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce - pečená
Pštrosí vejce II.
Pštrosí vejce II.
Ptačí jidášky
Ptačí jidášky
  • Recepty.cz
  • Pštrosí maso s rozmarýnem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact