• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Pšenično-špaldovo-žitný chléb

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 190
      g špaldová mouka
    • 200
      g hladká mouka Pšeničná
    • 100
      g celozrnná mouka Žitná
    • 1
      lžíce pšeničné klíčky
    • 1
      lžička lecithin Sojového granulovaného (zláčňuje těsto)
    • 1
      lžíce vločky Pohankové
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička slunečnicová semínka Loupaná
    • 1
      lžička dýňová semínka Loupaná
    • 0,50
      lžička fenykl Drcený
    • 0,50
      lžička anýz
    • 1,50
      lžička sůl
    • 1
      lžička sušené droždí
    • 280
      ml voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.
2
Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience. Stačí použít: vsechny mouky, kmín, sůl, vodu, droždí, olej. Všechno ostatní chleba rozhodně vylepší a určitě takový nikde nekoupíte :) Ale pokud něco z vedlejších ingrediencí vynecháte, nic se nestane.
3
Nádobu před vložením háků potřeme olejem, poté potřeme i háky samotné - používám na to pírka. Nalijeme vodu s octem. Všechny mouky, pšeničné klíčky, lecitin, pohankové vločky, koření a semena smícháme v jiné misce dohromady. Nasypeme na vodu a uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme droždí. Droždí se tak nejdřív obalí moukou a bude lépe kynout. Do rohu dáme sůl, zapneme a koukáme na těsto, jak bude vypadat.
4
Pokud jste náhodou dali více vody, je nutné těsto zahustit. Správně zpracované těsto má být hodně tuhé. V podstatě by se měla vytvořit pevná koule s lepivým povrchem. Z řídkého těsta Vám nic hezkého nevznikne. Také si dejte pozor na droždí a v žádném případě nedávejte víc, než zarovnanou kávovou lžičku. Dlouho jsem dělala "ušáky", protože jsem si myslela, že když to droždí nasypu od oka, tak to bude stejně dobrý... Nebude.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pšenično-žitný chléb

Pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Špaldovo-žitný jablečný závin

Špaldovo-žitný jablečný závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Celozrnná mouka Dýňová semínka Fenykl Hladká mouka Kmín Lecithin Ocet Pšeničné klíčky Rostlinný olej Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Sušené droždí Vločky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Duo bábovka

Duo bábovka

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Polévkové drobení
Polévkové drobení
31
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
28
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Bramborový guláš
Bramborový guláš

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

Další rána pro Sharon Osbourneovou: Po skonu Ozzyho (†76) přišla i o milovaného psa!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Pšenično-špaldovo-žitný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact