• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
Napište svůj komentář k receptu

Prvorepubliková paštika z kachních jater

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      lžíce víno madeirské
    • 1
      hrst pistácie
    • 10
      hnědý rum kapek
    • 150
      g vepřové maso
    • 150
      g telecí maso
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička koření paštikové
    • 400
      g kachní játra
    • 12
      plátek anglická slanina na obalení
    • 1
      hrst tymián na ozdobu
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.
2
Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo drůbeží maso na velmi jemnou směs, fáš. Vmícháme žloutky, sůl, zbylé koření, madeiru, několik kapek rumu, nasekané pistácie, vše dobře promícháme a necháme půl hodiny stát.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Formy vyložíme plátky slaniny tak, aby přečnívaly. Naplníme je zhruba do poloviny masovou fáší, do které vtlačíme kousky jater, přikryjeme zbytkem fáše, přetáhneme slaninou a formy uzavřeme – buď mají vlastní pokličku s otvorem pro únik páry, nebo je pevně přetáhneme alobalem a otvory do něj propíchneme.
4
Vložíme do kastrolu, na jehož dno dáme namočenou utěrku, zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky forem, kastrol přikryjeme a paštiky vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Pak je vyjmeme a necháme zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.

RADA: Tipy na domácí paštiky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hnědý rum Kachní játra Koření Pistácie Sůl Telecí maso Tymián Vepřové maso Víno Žloutek

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Banánový dort

Banánový dort

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

22
Květáková polévka
Květáková polévka
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
14
Zeleninová česnečka s kroupami
Zeleninová česnečka s…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zpěvačka Katy Perry na noční prohlídce Prahy: Prošmejdila orloj a dopřála si řízek!

Zpěvačka Katy Perry na noční prohlídce Prahy: Prošmejdila orloj a dopřála si řízek!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact