• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
Napište svůj komentář k receptu

Prvorepubliková paštika z kachních jater

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      lžíce víno madeirské
    • 1
      hrst pistácie
    • 10
      hnědý rum kapek
    • 150
      g vepřové maso
    • 150
      g telecí maso
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička koření paštikové
    • 400
      g kachní játra
    • 12
      plátek anglická slanina na obalení
    • 1
      hrst tymián na ozdobu
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet.
2
Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo drůbeží maso na velmi jemnou směs, fáš. Vmícháme žloutky, sůl, zbylé koření, madeiru, několik kapek rumu, nasekané pistácie, vše dobře promícháme a necháme půl hodiny stát.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Formy vyložíme plátky slaniny tak, aby přečnívaly. Naplníme je zhruba do poloviny masovou fáší, do které vtlačíme kousky jater, přikryjeme zbytkem fáše, přetáhneme slaninou a formy uzavřeme – buď mají vlastní pokličku s otvorem pro únik páry, nebo je pevně přetáhneme alobalem a otvory do něj propíchneme.
4
Vložíme do kastrolu, na jehož dno dáme namočenou utěrku, zalijeme horkou vodou tak, aby dosahovala do poloviny výšky forem, kastrol přikryjeme a paštiky vaříme na mírném plameni asi půl hodiny. Pak je vyjmeme a necháme zcela vychladnout, nejlépe do druhého dne.

RADA: Tipy na domácí paštiky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Paštiky a rillettes
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hnědý rum Kachní játra Koření Pistácie Sůl Telecí maso Tymián Vepřové maso Víno Žloutek

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Kynutý závin

Kynutý závin

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Minestrone

Minestrone

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

151
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
120
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
28
Levandule Azurová
Levandule Azurová
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
Přepuštěné máslo ghí
Přepuštěné máslo ghí
  • Recepty.cz
  • Prvorepubliková paštika z kachních jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact