• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prvně plněný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Prvně plněný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prvně plněný lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hořčice
    • 0,33
      kostka máslo
    • 1
      balíček rýže vařená
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření směsové
    • voda na podlití
    • 1
      ks kuřecí sekaná mražená šlehaná
    • 1
      kostka kuřecí šťáva

Postup přípravy receptu

1
Rozkrojený lilek na podél vydlabeme a pokrájíme na malé kostičky, dáme do misky a posolíme, aby se vypotil. Do rozmražené směsi dáme na jemno cibuli, hořčici, koření, rýži, půlku z množství másla nakrájeného na kostičky a vyždímaný vnitřek lilku. Zpracujeme, naplníme vydlabané lilky, dáme do pekáče. Z másla pokrájíme špalíčky a ty zastrkáme do směsi. Podlijeme trochou vody a dáme přiklopené péct. Když už se zdá maso pěkně zapečené, rozpustíme kostku kuřecí šťávy v kastrůlku s troškou vody, necháme malinko provařit a pak nalijeme k lilkům a necháme ještě dopéct.
2
Podáváme s brambory. Masové směsi bylo víc, tak jsem k tomu naplnila dvě rajčata.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarmila krskova | 3. 1. 2009 22:10

    Rajcata se prodavaji v takove krabicce, jako jsou malinke dzusy.. myslim, ze je to to same, jako rajcata v plechovce (ted si nejsem jista, jestli v te krabicce nebyva jen pyre).

  • mia | 30. 7. 2007 16:46

    zkus to kristý třeba naplnit sýrem, jakým koliv, balkán, niva, eidam,nějaké bylinky k tomu,trochu strouhanky,česnek,fantazii se meze nekladou.ale rajčata v krabičce?to jsem nepochopila

  • kristyna | 30. 7. 2007 10:45

    Dobrý den, chtěla bych se optat, teprv se snažím vařit , a tak toho moc nevím, líbil se mi tento recept bez masa, ale nejsem si jistá jaké rajčata v krabičce?prosím bližší informaci děkuju

  • Anna | 5. 2. 2007 18:07

    Jo lilek někdy používám v kuchyni, je to moc dobrý a ve spojení s mletým masem ještě lepší.

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 12:50

    Moc dobré jídlo, dělám ho i z klasického mletého masa nebo i bez masa, dávám víc cibule, rajčata v krabičce a petrželkovou nať.Říkáme tomu papučky( v řečtině papucaťa)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Koření Kuřecí sekaná Kuřecí šťáva Lilek Máslo Pepř mletý Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

94
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
77
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
48
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Hrůza na dovolené moderátora Říbala: Akutní operace manželky!

Hrůza na dovolené moderátora Říbala: Akutní operace manželky!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Prvně plněný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact