• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks švestky čerstvé nebo mražené
    • 1
      dl hnědý rum
  • Na těsto
    • 175
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 70
      g moučkový cukr
  • Na krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml mléko
    • 1
      ml vanilková esence
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr 50-70
  • Na glazuru
    • 3
      lžíce meruňkový džem 2-3
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky uležet. Těsto potom rozválíme na průměr 30 cm (tak, aby pasovalo do koláčové formy - takové s vroubky na boku). Do formy těsto uložíme tak, aby bylo vytáhnuté až na okraj formy. Na povrch těsta položíme papír na pečení a na něj suché fazole nebo hrách na zatížení - jinak se na těstu vytváří bubliny. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Potom dáme papír dolů a dopékáme ještě 5 minut.
2
Mezitím si připravíme krém: smetanu s mlékem a vanilkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme cukr a vajíčka a dále vaříme za stálého míchání metličkou, než směs začne houstnout.
3
Korpus vyjmeme z trouby a poklademe na něj marinované švestky a zalejeme houstnoucím krémem. Vložíme do trouby a dopékáme 15-20 minut.
4
Nakonec povaříme džem s rumem a glazurou potřeme ještě teplý koláč. Konzumujeme až studené - má o moc lepší chuť, no nejlepší je druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Ovocný tart

Ovocný tart

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana K. | 5. 2. 2017 16:30

    Výýýborný, naprosto luxusní koláč. Jen jsem místo smetany ke šlehání použila 12%ní smetanu a je to dostačující. A povrch koláče jsem posypala opraženými mandlovými lupínky. Určitě zopakuji.

  • Evča | 27. 9. 2015 12:04

    Opravdu výborný koláč! Chválil ho i přítel, který jinak sladké nerad :)

  • perl | 19. 6. 2012 20:00

    Jen češtinářská připomínka "koláčová forma s vroubky" :-P

  • enet 64 | 9. 2. 2012 17:12

    Vypadá výborně, hned vyzkouším. <:-)

  • Pavlína Špeciánová | 13. 8. 2009 09:46

    Moc dobrý,vláčný koláček.Není přeslazený.Včera jsem upekla a měl velký úspěch.Dávám 1. Nic jsem na receptu neupravovala jen jsem dozdobila plátkama mandlí. Přikládám foto.

  • Ivča R. | 23. 10. 2006 10:35

    Vynikající koláč!!!Příště musím udělat ze dvou dávek

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Švestky Vanilková esence Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
17
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
14
Pařížský salát podle ČSN
Pařížský salát podle ČSN
14
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact