• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks švestky čerstvé nebo mražené
    • 1
      dl hnědý rum
  • Na těsto
    • 175
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 70
      g moučkový cukr
  • Na krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      ml mléko
    • 1
      ml vanilková esence
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g cukr 50-70
  • Na glazuru
    • 3
      lžíce meruňkový džem 2-3
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky uležet. Těsto potom rozválíme na průměr 30 cm (tak, aby pasovalo do koláčové formy - takové s vroubky na boku). Do formy těsto uložíme tak, aby bylo vytáhnuté až na okraj formy. Na povrch těsta položíme papír na pečení a na něj suché fazole nebo hrách na zatížení - jinak se na těstu vytváří bubliny. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Potom dáme papír dolů a dopékáme ještě 5 minut.
2
Mezitím si připravíme krém: smetanu s mlékem a vanilkou povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme cukr a vajíčka a dále vaříme za stálého míchání metličkou, než směs začne houstnout.
3
Korpus vyjmeme z trouby a poklademe na něj marinované švestky a zalejeme houstnoucím krémem. Vložíme do trouby a dopékáme 15-20 minut.
4
Nakonec povaříme džem s rumem a glazurou potřeme ještě teplý koláč. Konzumujeme až studené - má o moc lepší chuť, no nejlepší je druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Ovocný tart

Ovocný tart

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana K. | 5. 2. 2017 16:30

    Výýýborný, naprosto luxusní koláč. Jen jsem místo smetany ke šlehání použila 12%ní smetanu a je to dostačující. A povrch koláče jsem posypala opraženými mandlovými lupínky. Určitě zopakuji.

  • Evča | 27. 9. 2015 12:04

    Opravdu výborný koláč! Chválil ho i přítel, který jinak sladké nerad :)

  • perl | 19. 6. 2012 20:00

    Jen češtinářská připomínka "koláčová forma s vroubky" :-P

  • enet 64 | 9. 2. 2012 17:12

    Vypadá výborně, hned vyzkouším. <:-)

  • Pavlína Špeciánová | 13. 8. 2009 09:46

    Moc dobrý,vláčný koláček.Není přeslazený.Včera jsem upekla a měl velký úspěch.Dávám 1. Nic jsem na receptu neupravovala jen jsem dozdobila plátkama mandlí. Přikládám foto.

  • Ivča R. | 23. 10. 2006 10:35

    Vynikající koláč!!!Příště musím udělat ze dvou dávek

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý rum Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Švestky Vanilková esence Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Bramborové placky

Bramborové placky

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
32
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pršut s melounem
Pršut s melounem
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Přátelské kotletky
Přátelské kotletky
Překvapení v tortile
Překvapení v tortile
  • Recepty.cz
  • Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact