Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je nití. Pekáč dobře vymažeme olejem, uložíme kuře a pečeme v troubě 50 minut. Potom ke kuřeti přidáme olivy a dopečeme ještě 20 minut. Před podáváním odstraníme nit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|22. 3. 2007 19:38
Moniko, nebude to bohužel nejlevnější. Při té akci v Lidlu to bylo cca 30 Kč za 100 g. V Německu tento typ šunky stojí necelá 2 Eura za 200 g.
Monika
|22. 3. 2007 19:04
Děvčata, kolik stojí pršut? Nebude stát 10 plátek pršutu víc než celé kuře? Kaufland mněl minule kuřecí stehýnka za 21,-/kg a celé kuře za 30,-/kg.
Tereza Jarčušková
|21. 3. 2007 13:22
Di, dobré sú opekané zemiaky alebo hranolky, a zeleninka, ale ja často dlabem len s kyslou uhorkou:))) Ale to ja robím s akýmkoľvek kurčaťom.
Ivana Přikrylová
|21. 3. 2007 09:59
Pro anonyma: Pršut vyrábí Kroměřížská firma Kmotr a je to obdoba italského prosciutta - sušené šunky. Pršut prodávají různé potravinářské obchody, např. Albert, Hypernova, Tesco atd.
Di
|21. 3. 2007 09:58
Ten Anonym jsem byla já, Terezko. V zápalu psaní jsem se asi zapomněla podepsat. To víte, že to zkusím. Jen mi ještě poraďte přílohu.
Tereza Jarčušková
|21. 3. 2007 07:17
Anonym, len tú šunku pekne použite, a povedzte si, že je kúpená priamo od najlepšieho výrobcu s atestáciami od hygienikov:)))
Anonym
|20. 3. 2007 14:55
Terezko, jedno lepší než druhé. Ale jsem nalomená, v lednici je schovaná ta zlevněná schwarzwaldská šunka z Lidlu. Takže kdo ví ...
Kamil Krybus
|20. 3. 2007 12:13
Dovolil bych si doplnit informaci od Di. Tato lahůdka je nasolená, sušená vepřová kýta (šunka), která "uzrává" sušením v proudu čerstvého vzduchu po dobu až 3/4 roku. Neudí se, pouze se krajově obaluje v popelu ze dřeva.
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2007 11:55
Di, nemusí sa použiť pršut, možno namiesto neho použiť aj uherák. Ale na nižšiu kvalitu salámy by som už nešla.
Di
|20. 3. 2007 09:49
Sušená šunka - italské prosciutto. U nás ji dostanete například v Albertu nebo Lidlu (tam ji teď mají v akci) jako Schwarzwaldskou šunku (firma Dulano). já ji mám moc ráda, skoro by mi ji bylo líto dávat do kuřete, které určitě skvěle ochutí.
Anonym
|20. 3. 2007 09:30
prosím pěkně, co je to pršut? To fak tslyším prvně:-) Anna