• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pršutové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Pršutové kuře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršutové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička rozmarýn
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      plátek pršut asi 15 černých oliv

Postup přípravy receptu

1
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je nití. Pekáč dobře vymažeme olejem, uložíme kuře a pečeme v troubě 50 minut. Potom ke kuřeti přidáme olivy a dopečeme ještě 20 minut. Před podáváním odstraníme nit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

"Červené" kuře

"Červené" kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 3. 2007 19:38

    Moniko, nebude to bohužel nejlevnější. Při té akci v Lidlu to bylo cca 30 Kč za 100 g. V Německu tento typ šunky stojí necelá 2 Eura za 200 g.

  • Monika | 22. 3. 2007 19:04

    Děvčata, kolik stojí pršut? Nebude stát 10 plátek pršutu víc než celé kuře? Kaufland mněl minule kuřecí stehýnka za 21,-/kg a celé kuře za 30,-/kg.

  • Tereza Jarčušková | 21. 3. 2007 13:22

    Di, dobré sú opekané zemiaky alebo hranolky, a zeleninka, ale ja často dlabem len s kyslou uhorkou:))) Ale to ja robím s akýmkoľvek kurčaťom.

  • Ivana Přikrylová | 21. 3. 2007 09:59

    Pro anonyma: Pršut vyrábí Kroměřížská firma Kmotr a je to obdoba italského prosciutta - sušené šunky. Pršut prodávají různé potravinářské obchody, např. Albert, Hypernova, Tesco atd.

  • Di | 21. 3. 2007 09:58

    Ten Anonym jsem byla já, Terezko. V zápalu psaní jsem se asi zapomněla podepsat. To víte, že to zkusím. Jen mi ještě poraďte přílohu.

  • Tereza Jarčušková | 21. 3. 2007 07:17

    Anonym, len tú šunku pekne použite, a povedzte si, že je kúpená priamo od najlepšieho výrobcu s atestáciami od hygienikov:)))

  • Anonym | 20. 3. 2007 14:55

    Terezko, jedno lepší než druhé. Ale jsem nalomená, v lednici je schovaná ta zlevněná schwarzwaldská šunka z Lidlu. Takže kdo ví ...

  • Kamil Krybus | 20. 3. 2007 12:13

    Dovolil bych si doplnit informaci od Di. Tato lahůdka je nasolená, sušená vepřová kýta (šunka), která "uzrává" sušením v proudu čerstvého vzduchu po dobu až 3/4 roku. Neudí se, pouze se krajově obaluje v popelu ze dřeva.

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 11:55

    Di, nemusí sa použiť pršut, možno namiesto neho použiť aj uherák. Ale na nižšiu kvalitu salámy by som už nešla.

  • Di | 20. 3. 2007 09:49

    Sušená šunka - italské prosciutto. U nás ji dostanete například v Albertu nebo Lidlu (tam ji teď mají v akci) jako Schwarzwaldskou šunku (firma Dulano). já ji mám moc ráda, skoro by mi ji bylo líto dávat do kuřete, které určitě skvěle ochutí.

  • Anonym | 20. 3. 2007 09:30

    prosím pěkně, co je to pršut? To fak tslyším prvně:-) Anna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Kuře Pepř mletý Pršut Rostlinný olej Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

80
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
80
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Pršutové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact