• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pršutové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Pršutové kuře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršutové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička rozmarýn
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      plátek pršut asi 15 černých oliv

Postup přípravy receptu

1
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je nití. Pekáč dobře vymažeme olejem, uložíme kuře a pečeme v troubě 50 minut. Potom ke kuřeti přidáme olivy a dopečeme ještě 20 minut. Před podáváním odstraníme nit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 3. 2007 19:38

    Moniko, nebude to bohužel nejlevnější. Při té akci v Lidlu to bylo cca 30 Kč za 100 g. V Německu tento typ šunky stojí necelá 2 Eura za 200 g.

  • Monika | 22. 3. 2007 19:04

    Děvčata, kolik stojí pršut? Nebude stát 10 plátek pršutu víc než celé kuře? Kaufland mněl minule kuřecí stehýnka za 21,-/kg a celé kuře za 30,-/kg.

  • Tereza Jarčušková | 21. 3. 2007 13:22

    Di, dobré sú opekané zemiaky alebo hranolky, a zeleninka, ale ja často dlabem len s kyslou uhorkou:))) Ale to ja robím s akýmkoľvek kurčaťom.

  • Ivana Přikrylová | 21. 3. 2007 09:59

    Pro anonyma: Pršut vyrábí Kroměřížská firma Kmotr a je to obdoba italského prosciutta - sušené šunky. Pršut prodávají různé potravinářské obchody, např. Albert, Hypernova, Tesco atd.

  • Di | 21. 3. 2007 09:58

    Ten Anonym jsem byla já, Terezko. V zápalu psaní jsem se asi zapomněla podepsat. To víte, že to zkusím. Jen mi ještě poraďte přílohu.

  • Tereza Jarčušková | 21. 3. 2007 07:17

    Anonym, len tú šunku pekne použite, a povedzte si, že je kúpená priamo od najlepšieho výrobcu s atestáciami od hygienikov:)))

  • Anonym | 20. 3. 2007 14:55

    Terezko, jedno lepší než druhé. Ale jsem nalomená, v lednici je schovaná ta zlevněná schwarzwaldská šunka z Lidlu. Takže kdo ví ...

  • Kamil Krybus | 20. 3. 2007 12:13

    Dovolil bych si doplnit informaci od Di. Tato lahůdka je nasolená, sušená vepřová kýta (šunka), která "uzrává" sušením v proudu čerstvého vzduchu po dobu až 3/4 roku. Neudí se, pouze se krajově obaluje v popelu ze dřeva.

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 11:55

    Di, nemusí sa použiť pršut, možno namiesto neho použiť aj uherák. Ale na nižšiu kvalitu salámy by som už nešla.

  • Di | 20. 3. 2007 09:49

    Sušená šunka - italské prosciutto. U nás ji dostanete například v Albertu nebo Lidlu (tam ji teď mají v akci) jako Schwarzwaldskou šunku (firma Dulano). já ji mám moc ráda, skoro by mi ji bylo líto dávat do kuřete, které určitě skvěle ochutí.

  • Anonym | 20. 3. 2007 09:30

    prosím pěkně, co je to pršut? To fak tslyším prvně:-) Anna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Kuře Pepř mletý Pršut Rostlinný olej Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

341
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
124
Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a…
65
Hrnková čokoládová bábovka s polevou
Hrnková čokoládová…
46
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s…
26
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Pršutové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact