• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pršutové kuře
Napište svůj komentář k receptu

Pršutové kuře

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršutové kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      lžička rozmarýn
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      plátek pršut asi 15 černých oliv

Postup přípravy receptu

1
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je nití. Pekáč dobře vymažeme olejem, uložíme kuře a pečeme v troubě 50 minut. Potom ke kuřeti přidáme olivy a dopečeme ještě 20 minut. Před podáváním odstraníme nit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 3. 2007 19:38

    Moniko, nebude to bohužel nejlevnější. Při té akci v Lidlu to bylo cca 30 Kč za 100 g. V Německu tento typ šunky stojí necelá 2 Eura za 200 g.

  • Monika | 22. 3. 2007 19:04

    Děvčata, kolik stojí pršut? Nebude stát 10 plátek pršutu víc než celé kuře? Kaufland mněl minule kuřecí stehýnka za 21,-/kg a celé kuře za 30,-/kg.

  • Tereza Jarčušková | 21. 3. 2007 13:22

    Di, dobré sú opekané zemiaky alebo hranolky, a zeleninka, ale ja často dlabem len s kyslou uhorkou:))) Ale to ja robím s akýmkoľvek kurčaťom.

  • Ivana Přikrylová | 21. 3. 2007 09:59

    Pro anonyma: Pršut vyrábí Kroměřížská firma Kmotr a je to obdoba italského prosciutta - sušené šunky. Pršut prodávají různé potravinářské obchody, např. Albert, Hypernova, Tesco atd.

  • Di | 21. 3. 2007 09:58

    Ten Anonym jsem byla já, Terezko. V zápalu psaní jsem se asi zapomněla podepsat. To víte, že to zkusím. Jen mi ještě poraďte přílohu.

  • Tereza Jarčušková | 21. 3. 2007 07:17

    Anonym, len tú šunku pekne použite, a povedzte si, že je kúpená priamo od najlepšieho výrobcu s atestáciami od hygienikov:)))

  • Anonym | 20. 3. 2007 14:55

    Terezko, jedno lepší než druhé. Ale jsem nalomená, v lednici je schovaná ta zlevněná schwarzwaldská šunka z Lidlu. Takže kdo ví ...

  • Kamil Krybus | 20. 3. 2007 12:13

    Dovolil bych si doplnit informaci od Di. Tato lahůdka je nasolená, sušená vepřová kýta (šunka), která "uzrává" sušením v proudu čerstvého vzduchu po dobu až 3/4 roku. Neudí se, pouze se krajově obaluje v popelu ze dřeva.

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 11:55

    Di, nemusí sa použiť pršut, možno namiesto neho použiť aj uherák. Ale na nižšiu kvalitu salámy by som už nešla.

  • Di | 20. 3. 2007 09:49

    Sušená šunka - italské prosciutto. U nás ji dostanete například v Albertu nebo Lidlu (tam ji teď mají v akci) jako Schwarzwaldskou šunku (firma Dulano). já ji mám moc ráda, skoro by mi ji bylo líto dávat do kuřete, které určitě skvěle ochutí.

  • Anonym | 20. 3. 2007 09:30

    prosím pěkně, co je to pršut? To fak tslyším prvně:-) Anna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Kuře Pepř mletý Pršut Rostlinný olej Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

166
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
134
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
41
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Pršutové kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact