g
pršut
či italské nebo švarcvaldské šunky uzené za studena
1
ks
meloun
žlutý, oranžový či zelený
Postup přípravy receptu
1
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kousky a dáme na zvláštní talíř či na místu doprostřed šunky.
2
Výborný lehký předkrm. Můžeme podávat s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem či samotné. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Spojeni zluteho melounu a prsutu opravdu nema chybu. Zpocatku se mi to zdalo divne, ale chute se meni... 8-)
Simča Sládková
|18. 6. 2010 21:44
Použila jsem žlutý meloun a a byla to lahůdka.....
Vlasta
|23. 6. 2008 13:04
Tak tuhle dobrotu jsem jedla poprvé před 10 lety v Belgii a musím říct, že od té doby, je to náš nejoblíbenější předkrm. Paseku, co vím, nikdo z nás nemívá. Když se toho nesní 5 kilo, nemůže to vadit:-)
Otakar Novák
|22. 6. 2008 19:55
Venku ještě pořád 29st.C, právě jsme toto jídlo povečeřeli.Nevím, jak Pršut nebo švarcvaldská šunka, ale italská parmská šunka (prosciutto crudo)se neudí. Paseku též nemíváme.
Di
|22. 6. 2008 18:29
Asi jak komu. Já tuhle kombinaci s oranžovým melounem miluju. Ideální sváteční pohoštění pro nadcházející horké letní dny.
MartinV
|14. 2. 2007 13:22
Melouny je doporučeno konzumovat zcela samostatně, dokonce odděleně od ostatního ovoce, protože se tráví velmi rychle. Uvedená kombinace může být chutná, ale nadělá v žaludku paseku :-( A pak následují dotazy typu "Nadýmání" :-))