• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
Napište svůj komentář k receptu

Pršut s melounem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pršut s melounem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g pršut či italské nebo švarcvaldské šunky uzené za studena
    • 1
      ks meloun žlutý, oranžový či zelený

Postup přípravy receptu

1
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší kousky a dáme na zvláštní talíř či na místu doprostřed šunky.
2
Výborný lehký předkrm. Můžeme podávat s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem či samotné. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krabí salát s melounem

Krabí salát s melounem

Tagliatelle s melounem podle mé švagrové

Tagliatelle s melounem podle mé…

Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem

Prosciutto di San Daniele se žlutým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 19. 5. 2011 00:15

    Spojeni zluteho melounu a prsutu opravdu nema chybu. Zpocatku se mi to zdalo divne, ale chute se meni... 8-)

  • Simča Sládková | 18. 6. 2010 21:44

    Použila jsem žlutý meloun a a byla to lahůdka.....

  • Vlasta | 23. 6. 2008 13:04

    Tak tuhle dobrotu jsem jedla poprvé před 10 lety v Belgii a musím říct, že od té doby, je to náš nejoblíbenější předkrm. Paseku, co vím, nikdo z nás nemívá. Když se toho nesní 5 kilo, nemůže to vadit:-)

  • Otakar Novák | 22. 6. 2008 19:55

    Venku ještě pořád 29st.C, právě jsme toto jídlo povečeřeli.Nevím, jak Pršut nebo švarcvaldská šunka, ale italská parmská šunka (prosciutto crudo)se neudí. Paseku též nemíváme.

  • Di | 22. 6. 2008 18:29

    Asi jak komu. Já tuhle kombinaci s oranžovým melounem miluju. Ideální sváteční pohoštění pro nadcházející horké letní dny.

  • MartinV | 14. 2. 2007 13:22

    Melouny je doporučeno konzumovat zcela samostatně, dokonce odděleně od ostatního ovoce, protože se tráví velmi rychle. Uvedená kombinace může být chutná, ale nadělá v žaludku paseku :-( A pak následují dotazy typu "Nadýmání" :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Meloun Pršut
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Muffinky

Muffinky

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

48
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
42
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
41
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Prsíčka v zeleninovém kabátku
Pruhované ovoce
Pruhované ovoce
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Prune tart aneb netradičně opilý…
Prvorepubliková paštika z kachních jater
Prvorepubliková paštika z kachních jater
  • Recepty.cz
  • Pršut s melounem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact