• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Provensálský chléb z ošatky
Napište svůj komentář k receptu

Provensálský chléb z ošatky

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Provensálský chléb z ošatky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka nemletá
    • 200
      g špaldová mouka
    • 30
      g droždí
    • 250
      ml vlažná voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička chlebové koření
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 1
      hrst špaldové vločky nasekané
    • semínka sekaná směs: slunečnicová, dýňová, sezamová - dle chuti
    • 1
      lžička melasa + špetka do kvásku
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy vody a cukru. Prosijeme mouku, přidáme koření sůl, melasu a vzešlý kvásek. Přidáme tolik vody, abychom dostali pružné a vláčné těsto. Dáme ho do ošatky a necháme v teple kynout asi 30 minut.
2
Poté zapracujeme vločky, lžíci oleje a semínka. Necháme dále kynout 1 hodinu.
3
Předehřejeme troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem a opatrně vyklopíme těsto z ošatky (já jí pro jistotu vymazala olejem). Do těsta můžeme udělat zářezy dle libosti a dáme péci přibližně na 35 minut.
4
Nepečte dlouho, těsto ze špaldové mouky rychle tvrdne a vysychá - z mé zkušenosti. Po 15-ti minutách potřeme chléb slanou vodou s lžící oleje - získá krásnou kůrku a pak ještě jednou po upečení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják

100% žitný kváskový chleba z ošatky…

Provensálský salát

Provensálský salát

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Chlebové koření Droždí Melasa Olivový olej Provensálské bylinky Semínka Špaldová mouka Špaldové vločky Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený králík

Smažený králík

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

83
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
46
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Provensálský chléb z ošatky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact