• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Provensálská omeleta
Napište svůj komentář k receptu

Provensálská omeleta

autor: Ruushi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Provensálská omeleta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      lžička olivový olej
    • 0,25
      šálek šalotka Sloupnuté a nadrobno nasekané
    • 0,50
      šálek žampiony očištěné, na plátky nakrájené
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 0,25
      šálek brokolice nakrájené na 1,5cm kousky
    • 0,50
      ks paprika - žlutá nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      ks vejce
    • 0,50
      šálek parmazán strouhaný
    • 1
      ks rajče na kostičky
    • 1
      šálek listový špenát
    • 0,50
      šálek bazalka nakrájené na nudličky
    • francouzská bageta
    • 0,50
      šálek sýr Gruyere - strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony, citronovou šťávu, brokolici a restujeme 2 minuty. Přidáme papriku a restujeme další 2 minuty. Zeleninu shrneme na talíř, osolíme a opepříme.
2
V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje a 1 lžičku másla. Na tuk nalijeme polovinu vajec a pak pánví potřásáme a nadzvedáme kraje omelety, aby syrová vejce mohla stékat dospod. Až asi po minutě ztuhne, jednu polovinu omelety posypeme polovinou strouhaných sýrů a poklademe polovinu restované zeleniny, rajčat a špenátu. Přes náplň překlopíme druhou polovinu omelety, kterou ještě minutu zapečeme a pak opatrně sesuneme na servírovací talíř. Ze zbývajících přísad uděláme druhou omeletu.
3
Omelety na talíři ozdobené bazalkou a podáváme s nakrájenou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Provensálská pomazánka

Provensálská pomazánka

Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem

Cibulová omeleta s uzeným masem a…

Špenátovo-bramborová omeleta

Špenátovo-bramborová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Bezmasá jídla Snídaně Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brokolice Citronová šťáva Francouzská bageta Listový špenát Olivový olej Paprika - žlutá Parmazán Pepř mletý Rajče Šalotka Sůl Sýr Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

129
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
38
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
26
Huevos rancheros
Huevos rancheros
19
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Provensálská omeleta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact