• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Provensálská omeleta
Napište svůj komentář k receptu

Provensálská omeleta

autor: Ruushi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Provensálská omeleta
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      lžička olivový olej
    • 0,25
      šálek šalotka Sloupnuté a nadrobno nasekané
    • 0,50
      šálek žampiony očištěné, na plátky nakrájené
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 0,25
      šálek brokolice nakrájené na 1,5cm kousky
    • 0,50
      ks paprika - žlutá nakrájená na proužky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 10
      ks vejce
    • 0,50
      šálek parmazán strouhaný
    • 1
      ks rajče na kostičky
    • 1
      šálek listový špenát
    • 0,50
      šálek bazalka nakrájené na nudličky
    • francouzská bageta
    • 0,50
      šálek sýr Gruyere - strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony, citronovou šťávu, brokolici a restujeme 2 minuty. Přidáme papriku a restujeme další 2 minuty. Zeleninu shrneme na talíř, osolíme a opepříme.
2
V míse rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 1 lžičku oleje a 1 lžičku másla. Na tuk nalijeme polovinu vajec a pak pánví potřásáme a nadzvedáme kraje omelety, aby syrová vejce mohla stékat dospod. Až asi po minutě ztuhne, jednu polovinu omelety posypeme polovinou strouhaných sýrů a poklademe polovinu restované zeleniny, rajčat a špenátu. Přes náplň překlopíme druhou polovinu omelety, kterou ještě minutu zapečeme a pak opatrně sesuneme na servírovací talíř. Ze zbývajících přísad uděláme druhou omeletu.
3
Omelety na talíři ozdobené bazalkou a podáváme s nakrájenou bagetou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Provensálská pomazánka

Provensálská pomazánka

Cibulová omeleta s uzeným masem a opečeným chlebem

Cibulová omeleta s uzeným masem a…

Špenátovo-bramborová omeleta

Špenátovo-bramborová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Bezmasá jídla Snídaně Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brokolice Citronová šťáva Francouzská bageta Listový špenát Olivový olej Paprika - žlutá Parmazán Pepř mletý Rajče Šalotka Sůl Sýr Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

194
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
172
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
130
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
108
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
100
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Kde nechal Dwayne Johnson svaly? Kamínek místo Skály!

Kde nechal Dwayne Johnson svaly? Kamínek místo Skály!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Provensálská omeleta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact