• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Proužky portobello ve strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
Proužky  portobello ve strouhance
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks žampiony portobello
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • 6
      plátek bílý chleba
    • 1
      hrst petržel
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g hladká mouka
    • olej na smažení
  • Pyré
    • 800
      g brambory typ B
    • 100
      g máslo
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      hrst petržel
  • DIP
    • 180
      g zakysaná smetana
    • koření cibulové
    • česnek granulovaný
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s nasekanou petrželí. Vše udržujte v teple do servírování.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

2
Žampiony nakrájejte na proužky. Lehce je pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Chleba rozmixujte na strouhanku. Vmíchejte do ní petržel s tymiánem. Proužky žampionů obalujte nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v bylinkové strouhance. Smažte ve větší vrstvě oleje dozlatova, pak je nechte okapat na ubrousku.

RADA: Tipy na houbové recepty

4
Žampiony servírujte s pyré s petrželovým máslem. Přidejte dip ze smetany ochucené ostatními surovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello (nejen) s uzeným sýrem

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD Vegetariánské a zdravé
Chuťovky Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Česnek Citronová šťáva Hladká mouka Koření Máslo Olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vejce Zakysaná smetana Žampiony

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

85
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
78
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
70
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
51
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
42
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Další doporučené recepty:

Prošívaná deka
Prošívaná deka
Prošívaná deka II.
Prošívaná deka II.
Proužkované maso
Proužkované maso
Provensálská pomazánka
Provensálská pomazánka
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Provensálské nudle
Provensálské nudle
  • Recepty.cz
  • Proužky portobello ve strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact