Do pekáče s trošičkou oleje vkládáme na hrubá kolečka nakrájenou cibuli. Posolíme. Na toto položíme všechno omyté kysané zelí (syrové). Osolíme. Na to pokládáme naporcované a osolené kuře. To vše zalejeme šlehačkou. Nejdříve dusíme v přikrytém pekáči - po změknutí kuřete i zelí (cca. 30 min na 200 °C), odklopíme a doděláme kuřátku červenou kůrčičku.
2
Podávat můžeme s bramborovou kaší (vypadá to podivně, ale chutná skvěle) nebo klidně i s houskovým knedlíkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
panicka
|15. 7. 2005 14:02
Přemýšlím přemýšlím, kam umístím tu uzeninu. Může být jako u podobného receptu na zelí, ale také přímo pod cibuli ??
krivacek
|10. 7. 2005 17:14
Doporučuji zalít černým pivem. Komu nesedí šlehačka může zkusit zakysanou smetanu, ikdyž šlehačka se téměř vyvaří a zanechá pouze vynikají chuť a barvičku.Místo bramborové kaše podáváme s knedlíkem
VERA
|6. 7. 2005 21:15
Já dávám šlehačku do segedínského guláše,takže mi tam vůbec divná nepřijde a recept určitě vyzkouším.Asi to bude chutnat podobně.Jen bych se zeptala:to kuře něčím kořeníte?
olčinka
|6. 7. 2005 15:12
Já dělám pouze kuře na zelí ta šlehačka mi tam moc nesedí,ale zkusím to.Jinak bez té šlehačky je to výborný kuře.
jaja 13
|6. 7. 2005 07:13
Vynikající. Pro zjemnění přidáván jedno oloupané nakrájené jablko (na zelí). Nemá to chybu.
Maida
|2. 7. 2005 12:59
Richarde, a jak vám je po takovém jídle? Kuře se zelím, znám. Kuře se šlehačku, znám. Ale kombinace zelí a šlehačky se zdá býti šílenou! Až tak šílenou, že to asi zkusím:-))