• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Proměnlivá bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Proměnlivá bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Proměnlivá bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní suroviny
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Dále lze přidat například
    • kokos
    • kakao
    • müsli např. čokoládovo-oříškové
    • oříšky
    • mandle
    • čokoláda
    • margotka nebo jiná čokoládová tyčinka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve dám do pečící formy tekuté ingredience (mléko přihřeju v mikrovlnce), vajíčka, potom všechny sypké ingredience, a nakonec navrch nasypu kypřící prášek. Zapnu program Koláč (taky to bývá Dort). Po spuštění pekárny se začne hned míchat, asi čtvrt hodiny pekárna míchá a potom hodinu peče.
2
Bábovku lze dělat prakticky pořád, protože podle toho, co přidáte, má pokaždý jinou chuť.
3
.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová | 6. 2. 2012 16:50

    Stejný recept (včetně nejrůznějších variací) dělám klasicky vyšlehat v robotu a upéct ve formě (22cm) v troubě a je lepší než z pekárny. Nicméně s pekárnou je to snazší, rychlejší, méně se nadělá :-) V mém případě nevýhoda pekárny: bábovka se mi špatně vyklápí, trhá se.

  • Irena Malínková | 19. 1. 2011 16:46

    Přidávám ještě svůj poznatek a další možnost úpravy.Bábovku jsem pekla v pekárně.Po vychladnutí nakrájela na plátky, položila na talířky, nastříkala šlehačku a polila kompotem z ostružin.Moc dobré.

  • Irena Malínková | 19. 1. 2011 12:31

    Dnes jsem pekla, ale potřebovala bych tak péci ze 4 dávek .Skvělá i pro návštěvu, která se ohlásí na poslední chvíli a chci je pohostit.Lze přidat cokoliv dle své fantazie.Máš za 1. <:-)

  • Jana Gabzdylová | 4. 12. 2009 19:25

    Dnes jsem taky upekla - s margotkou, ale musela jsem dopékat ještě asi půl hodinky, pořád to lepilo, teď je trochu tmavší, ale jinak hezká, papat budeme až zítra,t akže chuť zatím nemůžu ohodnotit, ale zítra to připíšu.

  • Petra Bukovská | 8. 9. 2009 18:17

    Jednoduché a opravdu proměnlivé. Pro mě je to ideální recept, protože jsem zaměstnaná matka malých dětí a mám manžela, který je na sladké snídaně. Dávám za 1.

  • marie rusnokova | 1. 9. 2009 14:09

    Skvělý recept!!!Dávám velkou 1.Určitě nepeču naposled.

  • Věra Štroblová | 8. 6. 2009 14:47

    Romčo, tvůj recept je výborný vyzkoušela jsem banánky v čokoládě a musela péci ještě jednou, protože bábovka byla hned pryč. Dala jsem tam na větší kousky nakrájené dvě větší tyčinky banánků v čokoládě a chuť je úžasná! Doporučuji vyzkoušet :-) musím dát velikou 1******

  • Eva Červenková | 27. 11. 2008 10:43

    taky dělám tyhle variabilní bábovky, mńamka je to taky s nasekanou studenskou pečetí..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Bábovky Domácí pekárna Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Kakao Kokos Mandle Margotka Mléko Müsli Oříšky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza

Pizza

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Dobré špízy

Dobré špízy

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Rychlá květáková polévka
Rychlá květáková polévka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prominentní rýže
Prominentní rýže
Propadlý koláč
Propadlý koláč
Prosciutto di San Daniele se žlutým melounem
Prosciutto di San Daniele se žlutým…
  • Recepty.cz
  • Proměnlivá bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact