• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Prokládaný lilek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek -plátky
    • 200
      g šunka nebo uzené maso
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1,50
      ks rohlík starší-nastrouhaný nebo rozmixovaný
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl a koření(bylinky) dle chuti
    • sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kolečka, která pomažeme připravenou směsí z čerstvé strouhanky, vajíčka, mléka, pokrájené šunky (uzeného masa), kterou dochutíme solí a kořením (pepř, paprika, česnek, bylinky - dle chuti). Potřená kolečka na sebe skládáme ve 3 - 4 vrstvách. Mladý lilek nemusíme nechávat vypotit, můžeme hned mazat. Navrstvené lilky dáme do zapékací misky na pečící papír nebo ji vymažeme máslem. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, pak odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut. Před dopečením nebo na talíři můžeme posypat sýrem. Podáváme s bramborem, kaší nebo pečivem.
2
Dá se jíst i studené. Pokud místo šunky použijeme například tofu (marinované, uzené...), máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný česnekový Hermelín

Prokládaný česnekový Hermelín

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloslava Fidlerová | 16. 6. 2015 07:30

    S lilkem si v kuchyni nevím moc rady a tak ho používám málo kdy a spíš dohromady i s jinou zeleninou. Tento recept jsem vyzkoušela a moc jsme si pochutnali. Děkuji za výbornou novou zkušenost.

  • Jan Laube | 16. 5. 2012 14:48

    Mezi vrstvy jsem dával ještě plátek rajčete, jinak jsem postupoval podle receptu. Lilek byl výborný.

  • Fajkuska | 11. 10. 2011 20:05

    už mám v troubě, nádherně to voní.

  • Růža | 22. 7. 2011 11:54

    Maso nejíme, tak jsem místo uzeniny dala jeden camembert a kousek nivy. Oběd byl vynikající a příště vyzkouším s uzeným tofu sýrem.

  • Dáda | 22. 6. 2011 19:34

    Moc dobré, každý jsme měl dva komínky a napucli jsme :-)

  • Milan | 1. 5. 2011 15:37

    Použil jsem paprikovou klobásu a byla to bomba, i moje zdravě se stravující přítelka si dávala do nosu 8-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Mléko Rohlík Rozšlehané vejce Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Bounty řezy

Bounty řezy

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

84
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Kuřecí na chilli a zázvoru
Kuřecí na chilli a…
23
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný česnekový Hermelín
Proměnlivá bábovka
Proměnlivá bábovka
Prominentní rýže
Prominentní rýže
Propadlý koláč
Propadlý koláč
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact