• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Prokládaný lilek

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek -plátky
    • 200
      g šunka nebo uzené maso
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1,50
      ks rohlík starší-nastrouhaný nebo rozmixovaný
    • 4
      lžíce mléko
    • sůl a koření(bylinky) dle chuti
    • sýr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kolečka, která pomažeme připravenou směsí z čerstvé strouhanky, vajíčka, mléka, pokrájené šunky (uzeného masa), kterou dochutíme solí a kořením (pepř, paprika, česnek, bylinky - dle chuti). Potřená kolečka na sebe skládáme ve 3 - 4 vrstvách. Mladý lilek nemusíme nechávat vypotit, můžeme hned mazat. Navrstvené lilky dáme do zapékací misky na pečící papír nebo ji vymažeme máslem. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut, pak odklopíme a dopečeme ještě asi 15 minut. Před dopečením nebo na talíři můžeme posypat sýrem. Podáváme s bramborem, kaší nebo pečivem.
2
Dá se jíst i studené. Pokud místo šunky použijeme například tofu (marinované, uzené...), máme vegetariánský pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný česnekový Hermelín

Prokládaný česnekový Hermelín

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miloslava Fidlerová | 16. 6. 2015 07:30

    S lilkem si v kuchyni nevím moc rady a tak ho používám málo kdy a spíš dohromady i s jinou zeleninou. Tento recept jsem vyzkoušela a moc jsme si pochutnali. Děkuji za výbornou novou zkušenost.

  • Jan Laube | 16. 5. 2012 14:48

    Mezi vrstvy jsem dával ještě plátek rajčete, jinak jsem postupoval podle receptu. Lilek byl výborný.

  • Fajkuska | 11. 10. 2011 20:05

    už mám v troubě, nádherně to voní.

  • Růža | 22. 7. 2011 11:54

    Maso nejíme, tak jsem místo uzeniny dala jeden camembert a kousek nivy. Oběd byl vynikající a příště vyzkouším s uzeným tofu sýrem.

  • Dáda | 22. 6. 2011 19:34

    Moc dobré, každý jsme měl dva komínky a napucli jsme :-)

  • Milan | 1. 5. 2011 15:37

    Použil jsem paprikovou klobásu a byla to bomba, i moje zdravě se stravující přítelka si dávala do nosu 8-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lilek Mléko Rohlík Rozšlehané vejce Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Dýňový krém

Dýňový krém

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

65
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný česnekový Hermelín
Proměnlivá bábovka
Proměnlivá bábovka
Prominentní rýže
Prominentní rýže
Propadlý koláč
Propadlý koláč
  • Recepty.cz
  • Prokládaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact