Listové těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněném stole vyválíme do potřebné velikosti, takové, aby se nám do něj povedlo pohodlně zabalit Hermelín. Hermelín si pokrájíme na silnější plátky, které potřeme rozetřeným česnekem s troškou soli. Pro lepší manipulaci můžeme do česnekové pasty přidat lžíci oleje.
2
Mezi plátky Hermelínu vložíme plátky šunky a uděláme tak pomyslnou harmoniku, kterou pak posadíme do středu vyváleného těsta. Do těsta pak Hermelín zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kořením dle chuti(není nutné), do středu zapíchneme párátko, aby se nám při pečení listový balíček neotevřel.
3
Dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzka Dvořáčková
|24. 2. 2014 14:14
Naprosto božský recept, který za všechny z naší rodiny můžu jen doporučit. Hermelín se šunkou a česnekem udělá super náplň, která nikde nevyteče a při pečení se chutě výborně spojí. Těsto udělá perfektní přílohu a je to i dostatečně syté na pořádný oběd.