Z hladké mouky, cukru, másla, prášku do pečiva, lžíce kakaa, 2 vajec a 4 lžic mléka vypracujeme těsto, ze kterého rozválíme 2 pláty (velikosti klasického velkého nízkého plechu) a upečeme na plechu vyloženém namaštěným pečicím papírem. Ihned po upečení sundáme z papíru, protože po vychladnutí se pláty lámou!
2
Krém: 1/2 l mléka, 2 žloutky, 4 lžíce solamylu a 1 vanilkový cukr uvaříme v páře a pak po lžičkách vmícháme do másla utřeného s cukrem. Na jeden upečený plát rozetřeme polovinu krému, poklademe piškoty a pokapeme rumem. Potřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým plátem, který polijeme polevou. Hotový moučník necháme přes noc uležet v chladu, potom krájíme.
3
Poznámka: Nelekejte se, že pláty jsou tvrdé - po proležení je moučník vláčný.