• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Prokládané maso masem
Napište svůj komentář k receptu

Prokládané maso masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso - kýta, krkovička, bok...
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • koření na mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks špekáček
    • 100
      g uzená slanina
    • 1
      ks pikantní klobása
    • sůl a pepř
    • grilovací koření
    • pečící papír nebo folie a provázek

Postup přípravy receptu

1
Z celistvého kusu masa si nakrájíme slabší plátky masa, které ale nesmíme dokrojit. Maso musí zůstat vespod vcelku, aby jsme ho mohli plátek po plátku plnit mletým ochuceným masem a uzeninou, nejlépe pikantnější nebo prorostlejší, dobře vyuzenou.
2
Nakrájené maso si jemně opepříme a osolíme(i mezi plátky masa). Mleté maso si ochutíme kořením a solí, řádně promícháme. Uzeninu pokrájíme na plátky. Cibuli a česnek pokrájíme na plátky, papriku na proužky.
3
Nejprve si naplníme zářezy mletým masem, vždy ob jednu kapsu tak, že si z mleté směsi uděláme váleček, který vmáčkneme do kapsy masa. Zbylé prázdné kapsy si naplníme dle chuti plátky uzeniny, cibule a papriky.
4
Naplněné maso masem posypeme grilovacím kořením a zabalíme pevně do pečící folie(papíru), konce dobře zpevníme provázkem a dáme do pekáčku s trochou vody péct do předehřáté trouby na cca 70 minut - dle druhu masa. Pak provázky uvolníme a za občasného podlití a přelití maso dopečeme dozlatova.
5
Pokud chceme použít plněné maso masem jako oběd, výpek si můžeme zjemnit trochou smetany, ve které jsme rozmíchali půl lžičky hladké mouky, aby jsme měli sos na přelití brambor nebo bramborové kaše.
6
Pokud chceme použít plněné maso masem jako studené pohoštění, necháme vcelku vychladnout a ostrým nožem krájíme šikmé, slabé plátky, aby vynikla mozaika. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové medailonky prokládané rajčaty se slaninou

Vepřové medailonky prokládané rajčaty…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Ázerbájdžánské kutaby s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Landová | 10. 6. 2013 14:28

    Prokládala jsem libovější krkovičku. Je to mooooc dobré masínko. Pekla jsem ho na zkoušku v sobotu a teďka ho dojídáme studené s okurkou a chlebem. Za týden slavíme křtiny, tak zopakuji. Děkuji Renata.

  • Radulienka
    Radulienka | 15. 7. 2011 19:45

    Toto určite vyskúšam cez víkend.

  • Helena | 7. 5. 2011 19:30

    Dělám podobně na každou domácí oslavu. Doporučuji plnit mastnější klobásou nebo mletým bůčkem. Je to vynikající :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Grilovací koření Koření na mleté maso Mleté maso - vepřové Pečící papír Pikantní klobása Špekáček Sůl Uzená slanina Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Čočka na kyselo - salát

Čočka na kyselo - salát

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

116
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
33
Houbový guláš
Houbový guláš
27
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Super letní tvarohový koláč s ovocem
Super letní tvarohový…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Princeznin dort
Princeznin dort
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety, základní recept
Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný česnekový Hermelín
Prokládaný lilek
Prokládaný lilek
Proměnlivá bábovka
Proměnlivá bábovka
  • Recepty.cz
  • Prokládané maso masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact