Z celistvého kusu masa si nakrájíme slabší plátky masa, které ale nesmíme dokrojit. Maso musí zůstat vespod vcelku, aby jsme ho mohli plátek po plátku plnit mletým ochuceným masem a uzeninou, nejlépe pikantnější nebo prorostlejší, dobře vyuzenou.
2
Nakrájené maso si jemně opepříme a osolíme(i mezi plátky masa). Mleté maso si ochutíme kořením a solí, řádně promícháme. Uzeninu pokrájíme na plátky. Cibuli a česnek pokrájíme na plátky, papriku na proužky.
3
Nejprve si naplníme zářezy mletým masem, vždy ob jednu kapsu tak, že si z mleté směsi uděláme váleček, který vmáčkneme do kapsy masa. Zbylé prázdné kapsy si naplníme dle chuti plátky uzeniny, cibule a papriky.
4
Naplněné maso masem posypeme grilovacím kořením a zabalíme pevně do pečící folie(papíru), konce dobře zpevníme provázkem a dáme do pekáčku s trochou vody péct do předehřáté trouby na cca 70 minut - dle druhu masa. Pak provázky uvolníme a za občasného podlití a přelití maso dopečeme dozlatova.
5
Pokud chceme použít plněné maso masem jako oběd, výpek si můžeme zjemnit trochou smetany, ve které jsme rozmíchali půl lžičky hladké mouky, aby jsme měli sos na přelití brambor nebo bramborové kaše.
6
Pokud chceme použít plněné maso masem jako studené pohoštění, necháme vcelku vychladnout a ostrým nožem krájíme šikmé, slabé plátky, aby vynikla mozaika. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renata Landová
|10. 6. 2013 14:28
Prokládala jsem libovější krkovičku. Je to mooooc dobré masínko. Pekla jsem ho na zkoušku v sobotu a teďka ho dojídáme studené s okurkou a chlebem. Za týden slavíme křtiny, tak zopakuji. Děkuji Renata.