Špagety v tenké vrstvě namočit v malém množství vody v pekáčku nebo na pečícím plechu na 20 - 30 minut. Déle ne, nepřijaly by sůl z vody.
2
10 minut po namočení dát vařit vodu. Odkapané špagety vložit do osolené vařící vody a rozprostřít je jako vějíř kolem dokola hrnce. Špagety jsou velmi rychle pod hladinou. Vařit 7 - 8 minut. Po scezení omastit máslem.
3
Poznámka autora receptu: Semolinové špagety jsou z tvrdé pšenice. Výhodou namočení je kratší doba varu asi o 10 - 12 minut. Při vaření méně pění. Lze kombinovat s: - fazole v rajčatovém protlaku; - 60 g zeleného hrachu - kostka tresky - polovina masa z krůtího křídla - 250 g mrkve + zelný list
4
Poznámka 2: Vypnout ohřev po začátku mírného varu špaget slabým ohřevem. Není nutný var. Nechat odstát po potřebnou dobu. Lze použít i pro jiné těstoviny pro úsporu ohřevu.