• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapří filety -bez kůže,z cca 3kg kapra
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka tymián sušený,nebo 3snítky čerstvého
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka:
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      ks šalotka
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce estragon čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte celý stroužek česneku. Do rozehřátého tuku vkládejte kapra, posypte ho tymiánem a z obou stran osmahněte. Vyndejte ho na talíř, přikryjte alobalem a nechte v teplé troubě odpočívat.
2
**OMÁČKA:** Šalotku oloupejte,pokrájejte nadrobno.Víno s octem a šalotkou svařte až na třetinu původního objemu, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte najednou všechny žloutky a velmi pozvolna zahřívejte za stálého míchání na teplotu asi 80 °C - nesmí se vařit, jinak se žloutky srazí! Když začne omáčka houstnout, odstavíme jí a důkladně do ní vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme estragon a už jen do podávání udržujeme teplotu.
3
Výbornou přílohou je pečená bramborová kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Biftek z kapra

Biftek z kapra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Frantová | 15. 11. 2016 06:49

    Vynikající recept. S omáčkou jsem si poradila raději nad parní lázní, protože jsem se bála, že neodhadnu tu správnou teplotu. Kombinace ryba + omáčka to byla dokonalost sama.

  • jana.huml | 18. 11. 2011 11:29

    Jednoduchá příprava.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý vinný ocet Česnek Estragon Kapří filety Máslo Olej Pepř mletý Šalotka Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Ravioli

Ravioli

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

39
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact