• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapří filety -bez kůže,z cca 3kg kapra
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka tymián sušený,nebo 3snítky čerstvého
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka:
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      ks šalotka
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce estragon čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte celý stroužek česneku. Do rozehřátého tuku vkládejte kapra, posypte ho tymiánem a z obou stran osmahněte. Vyndejte ho na talíř, přikryjte alobalem a nechte v teplé troubě odpočívat.
2
**OMÁČKA:** Šalotku oloupejte,pokrájejte nadrobno.Víno s octem a šalotkou svařte až na třetinu původního objemu, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte najednou všechny žloutky a velmi pozvolna zahřívejte za stálého míchání na teplotu asi 80 °C - nesmí se vařit, jinak se žloutky srazí! Když začne omáčka houstnout, odstavíme jí a důkladně do ní vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme estragon a už jen do podávání udržujeme teplotu.
3
Výbornou přílohou je pečená bramborová kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Biftek z kapra

Biftek z kapra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Frantová | 15. 11. 2016 06:49

    Vynikající recept. S omáčkou jsem si poradila raději nad parní lázní, protože jsem se bála, že neodhadnu tu správnou teplotu. Kombinace ryba + omáčka to byla dokonalost sama.

  • jana.huml | 18. 11. 2011 11:29

    Jednoduchá příprava.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý vinný ocet Česnek Estragon Kapří filety Máslo Olej Pepř mletý Šalotka Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Žampionová polévka se zakysanou smetanou

Žampionová polévka se zakysanou…

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
25
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
22
Ratatouille
Ratatouille

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

Netradiční oslava Jany Fabiánové: Výročí v JZD!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact