• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kapří filety -bez kůže,z cca 3kg kapra
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka tymián sušený,nebo 3snítky čerstvého
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka:
    • 200
      ml bílé víno
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      ks šalotka
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžíce estragon čerstvý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s máslem a přidejte celý stroužek česneku. Do rozehřátého tuku vkládejte kapra, posypte ho tymiánem a z obou stran osmahněte. Vyndejte ho na talíř, přikryjte alobalem a nechte v teplé troubě odpočívat.
2
**OMÁČKA:** Šalotku oloupejte,pokrájejte nadrobno.Víno s octem a šalotkou svařte až na třetinu původního objemu, ochuťte solí, pepřem a vmíchejte najednou všechny žloutky a velmi pozvolna zahřívejte za stálého míchání na teplotu asi 80 °C - nesmí se vařit, jinak se žloutky srazí! Když začne omáčka houstnout, odstavíme jí a důkladně do ní vmícháme rozpuštěné máslo. Nakonec přidáme estragon a už jen do podávání udržujeme teplotu.
3
Výbornou přílohou je pečená bramborová kaše.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Biftek z kapra

Biftek z kapra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kateřina Frantová | 15. 11. 2016 06:49

    Vynikající recept. S omáčkou jsem si poradila raději nad parní lázní, protože jsem se bála, že neodhadnu tu správnou teplotu. Kombinace ryba + omáčka to byla dokonalost sama.

  • jana.huml | 18. 11. 2011 11:29

    Jednoduchá příprava.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Ostatní Zálivky a omáčky Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílý vinný ocet Česnek Estragon Kapří filety Máslo Olej Pepř mletý Šalotka Sůl Tymián Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Mazané řízky

Mazané řízky

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

224
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
139
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
62
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
52
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
28
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

Zpověď Sáry Donutilové (31) pro Blesk: Poprvé promluvila o ztrátě dítěte...

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact