ks
vepřové maso
z kotlety, krkovice, kýty nebo kuřecí řízky
sůl
pepř mletý
olej
300
g
cuketa
- mladá, neloupaná 250 -
2
ks
červená paprika
nebo žlutá 1,5 -
15
ks
cherry rajčátka
pokrájená na půlky, cca
100
g
sýr niva
cca
Postup přípravy receptu
1
Maso naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení nekroutilo, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové plátky vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku dáme pokrájenou cuketu, papriku, rajčátka a zprudka za občasného zamíchání orestujeme. Až bude zelenina orestovaná (měla by zůstat na skus), zasypeme jí nastrouhanou nebo rozdrobenou Nivou, kterou necháme rozpustit. Zeleninu můžeme dle chuti opepřit, solit není třeba Niva je slaná dost.
2
Podáváme například s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
3
Plátky dáme na talíř, na ně navršíme sýrovou zeleninu s omáčkou.
4
K zelenině můžeme dát orestovat například ještě pórek, česnek...
Dnes připraveno k obědu, doma nám chutnalo. Co se týče sýru měla jsem k dispozici jen dobrý Eidam a taky to s ním bylo bezva. Jasné že Niva je Niva. Zeleniny jsem použila tyto: dýni hokkaido, rajské a klasickou světlou papriku. Taky sem malounko podlila. na plátky jsem dala koření " Steak"a samozřejmě sůl a bílý pepř a na zeleninu trošičku Grilovacího koření.díky za inspiraci , ta někdy chybí. :-) Známku dávám tu nejlepší
Vyzkoušeli jsme s strouhanym parmazanem místo nivy a bylo to taky dobrý...
Radka Vávrová
|1. 7. 2013 15:36
Děkuji za nový skvělý recept, který chutnal i příteli a synovi. Solila jsem jen maso a zeleninu už vůbec a tu jsem i trochu podlila vodou, aby se udělalo dost omáčky na brambory.