plátek
plátky krkovičky bez kosti
nebo drůbežích řízků...
sůl
pepř mletý
olej
Dále:
200
g
fenykl
50
g
sušená rajčata
krájená
olej z naložených sušených rajčat
100
g
lučina
nebo Palouček, žervé...
6
lžíce
bílé víno
cca 5 -
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou rozpáleného oleje či sádla je osmažíme z obou stran dozlatova.
Během smažení masa si připravíme v jiné pánvi či kastrolku fenyklový přeliv: na zhruba třech lžících oleje z nakládaných sušených rajčat si osmažíme dosklovata na nudličky pokrájený fenykl, ke kterému následně přidáme pokrájená sušená rajčata, víno a rozdrobený přírodní sýr. Vše necháme krátce pod pokličkou prohřát a podusit, poté odklopíme, promícháme, dle potřeby (požadované hustoty) naředíme po lžících vodou, dle chuti dosolíme a opepříme.
3
Přírodní plátky doplníme na talíři krémovou fenyklovou přelivem/omáčkou a podáváme s námi vybranou bramborovou přílohou.