Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, můžeme mírně posypat drceným kmínem a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutilo. Připravené řízky osmažíme z obou stran dozlatova a uložíme v teple.
2
Do výpeku nasypeme mouku, necháme ji zpěnit, zalijeme vodou (cca 2,5 dcl), dobře promícháme a přivedeme k varu. Po provaření přidáme smetanu s čerstvě strouhaným křenem (množství dle jeho síly) a krátce povaříme, případně přilijeme trochu vody, dochutíme solí, cukrem, octem.
3
Podáváme s bramborem, noky nebo knedlíkem. Plátky masa na talíři přelijeme horkou omáčkou a posypeme křenem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Hrdinová
|23. 2. 2017 09:21
Byla VYNIKAJÍCÍ. Děkuji.
Klára
|24. 5. 2016 08:05
Tohle je bezvadný recept na křenovou omáčku, který ocení každý, kdo závodí s časem a hned po prvním uvaření si jí zamiluje. Není zdlouhavý, nemusí se shánět kdoví kolik věcí a taky se nemusí čekat na to, až maso vařením změkne, protože je hotové dřív než omáčka :-D
Tak dobrou omáčku jsem už dlouho nemuvařila a asi taky proto, že je to něco jiného a nového. Nadšená jsem byla i z toho, jak byla rychlá a snadná její příprava. Moc děkuji za recept.