Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme a okořeníme dle chuti, necháme cca půlhodiny odležet a pak za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Maso vyndáme stranou (ponecháme na teplém místě) a do výpeku přidáme zprudka a za občasného promíchání osmažit pokrájenou zeleninu. Když je zelenina osmažená, odstavíme jí, velmi jemně jí osolíme (není nutné) a posypeme nastrouhaným sýrem, který na zelenině necháme roztavit. Sýru nedáváme moc, jen tolik, aby nepřebil chuť zeleniny, pouze jí ochutil. Přisypeme maso, promícháme a podáváme.
2
Podáváme s pečivem, bramborovou přílohou nebo rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bára
|25. 10. 2016 17:58
Zkusila jsem zeleninu podusit a přidala ještě brokolici. Jídlo jako takové jsem podávala bez přílohy, pouze maso + zelenina + niva a bylo to i tak super, hodnotím 1 :-). Určitě nevařím naposledy.
Bára
|25. 10. 2016 17:58
Zkusila jsem zeleninu podusit a přidala ještě brokolici. Jídlo jako takové jsem podávala bez přílohy, pouze maso + zelenina + niva a bylo to i tak super, hodnotím 1 :-). Určitě nevařím naposledy.
Bylo to vynikající! Vzhledem k jinému druhu masa v lednici (vepřová plec) jsem volila trošku jinou cestu přípravy, ale na chuti by to nemělo nic ubrat. Plecko jsem pekla v troubě vcelku, ke konci jsem k němu přidala brambůrky. Jelikož je nás více a ne každému chutná vše, nemíchala jsem vše dohromady, a dokonce i varianta s nivou byla dobrovolně volitelná. Moc nám chutnalo, díky! ;-)