kotlety
nebo kýta, panenka, drůbeží či králičí maso
sůl
pepř mletý
drcený kmín
čerstvé žampiony
cca 100 g na porci
česnek
dle chuti
tymián
dle chuti
sojová omáčka
nebo woscestrová
olej
solamyl (bramborový škrob)
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na plátky, které po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
2
Na pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla je z obou stran osmažíme dozlatova a poté vyndáme stranou na nahřáté talíře.
3
Do výpeku si nasypeme na měsíčky nebo plátky pokrájené žampiony a tymián, které necháme za občasného promíchání povadnout a změknout.
4
Ke konci vmícháme i drobně nasekaný česnek, který necháme v žampionech provonět, dochutíme solí nebo sojovou, případně worcestrovou omáčkou a za stálého míchání přilijeme trošičku vody s malým množstvím solamylu - jen tolik, aby se nám vytvořilo trochu jemného sosu, který necháme krátce provařit.
5
Plátky masa na talíři doplníme žampiony, přidáme bramborovou přílohu dle chuti a podáváme.