• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní maso se žampionovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vepřová krkovice nebo plec či kýta, případně kuřecí (krůtí, králičí) řízek, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - není nutný
    • olej na smažení
    • 200
      g čerstvé žampiony - plátky, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr niva nebo Gorgonzola, případně jiný sýr výrazné chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky. Maso osolíme a okořeníme a zprudka ho na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení maso vyndáme a uchováme v teple.
2
Do výpeku nasypeme plátky žampionů, které zprudka za občasného promíchání osmažíme. Po osmažení je zalijeme smetanou, promícháme, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Sýr nám přeliv zahustí, není třeba zahušťovat moukou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, kdy plátky masa dáme k příloze a přelivem je z části zalijeme.
4
Kdo nemá rád Nivu, může použít i jiný výraznější sýr nebo třeba i tavený sýr či Hermelín. Přeliv můžeme ochutit například i česnekem, bylinkami nebo muškátovým oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu

Přírodní plátek s přelivem nejen z…

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marika | 23. 11. 2016 11:15

    Já dělám stejně kuřecí prsa. Je to taková vděčná rychlovka :-) .

  • Andrea | 26. 10. 2016 14:11

    Děkuju za super jednoduchý a luxusní recept <3

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Z mléka / sýra Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Drcený kmín Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Makové koláčky

Makové koláčky

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

109
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
64
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné…
46
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
38
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
38
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact