• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní maso se žampionovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vepřová krkovice nebo plec či kýta, případně kuřecí (krůtí, králičí) řízek, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - není nutný
    • olej na smažení
    • 200
      g čerstvé žampiony - plátky, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr niva nebo Gorgonzola, případně jiný sýr výrazné chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky. Maso osolíme a okořeníme a zprudka ho na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení maso vyndáme a uchováme v teple.
2
Do výpeku nasypeme plátky žampionů, které zprudka za občasného promíchání osmažíme. Po osmažení je zalijeme smetanou, promícháme, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Sýr nám přeliv zahustí, není třeba zahušťovat moukou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, kdy plátky masa dáme k příloze a přelivem je z části zalijeme.
4
Kdo nemá rád Nivu, může použít i jiný výraznější sýr nebo třeba i tavený sýr či Hermelín. Přeliv můžeme ochutit například i česnekem, bylinkami nebo muškátovým oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu

Přírodní plátek s přelivem nejen z…

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marika | 23. 11. 2016 11:15

    Já dělám stejně kuřecí prsa. Je to taková vděčná rychlovka :-) .

  • Andrea | 26. 10. 2016 14:11

    Děkuju za super jednoduchý a luxusní recept <3

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Z mléka / sýra Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Drcený kmín Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

75
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
57
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…

Zajímavé články

Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co dát ale pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel praotec metalu Ozzy Osbourne (†76): Stihl vysněnou rozlučku!

Zemřel praotec metalu Ozzy Osbourne (†76): Stihl vysněnou rozlučku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact