• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Přírodní maso se žampionovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
Přírodní maso se žampionovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g vepřová krkovice nebo plec či kýta, případně kuřecí (krůtí, králičí) řízek, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín - není nutný
    • olej na smažení
    • 200
      g čerstvé žampiony - plátky, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr niva nebo Gorgonzola, případně jiný sýr výrazné chuti

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky. Maso osolíme a okořeníme a zprudka ho na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení maso vyndáme a uchováme v teple.
2
Do výpeku nasypeme plátky žampionů, které zprudka za občasného promíchání osmažíme. Po osmažení je zalijeme smetanou, promícháme, přisypeme nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Sýr nám přeliv zahustí, není třeba zahušťovat moukou.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, kdy plátky masa dáme k příloze a přelivem je z části zalijeme.
4
Kdo nemá rád Nivu, může použít i jiný výraznější sýr nebo třeba i tavený sýr či Hermelín. Přeliv můžeme ochutit například i česnekem, bylinkami nebo muškátovým oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu

Přírodní plátek s přelivem nejen z…

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marika | 23. 11. 2016 11:15

    Já dělám stejně kuřecí prsa. Je to taková vděčná rychlovka :-) .

  • Andrea | 26. 10. 2016 14:11

    Děkuju za super jednoduchý a luxusní recept <3

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

  • Jana | 28. 6. 2016 05:18

    Bylo to výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Králičí Z hub Z mléka / sýra Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Drcený kmín Olej Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl Sýr Niva Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

105
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
38
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Lela a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

Lela a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s cuketou - minutka
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso s hráškem
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se zeleninou
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní maso se žampiony - minutka
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s fazolkami
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
Přírodní plátek s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Přírodní maso se žampionovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact