Maso můžeme použít jak vepřové, tak i kuřecí nebo krůtí. Plátky masa neklepeme, na stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme a okořeníme a z obou stran osmažíme.
2
Hrášek si vyloupeme z lusků nebo použijeme rozmražený. Na pánev s kapkou oleje a kouskem rozpuštěného másla nasypeme hrášek a za občasného míchání smažíme. Smažíme zprudka, aby se nám nezačal dusit, tak, aby se osmažil dokřupava a uvnitř zůstal měkký.
3
Před koncem smažení buď jen osolíme a opepříme nebo okořeníme tak, jako přírodní maso.
4
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sandra
|10. 1. 2015 08:47
Usmažila jsem kuřecí steaky, po nich hrášek a bylo to výborné. Děkuji vám za recept.
Zuzana
|28. 7. 2014 14:38
Bez lžíce je to pro děti na talíři trochu honička :-D , ale chutnalo nám velmi. Takhle udělaný hrášek je opravdu výborný a klidně bych si ho dovedla představit v misce večer u televize místo oříšků :-P .