• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Princeznin dort
Napište svůj komentář k receptu

Princeznin dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Princeznin dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      lžička sůl
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
    • 85
      g máslo rozpuštěné
  • Krémová náplň
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      lžička vanilka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce škrobová moučka maizena
    • 0,50
      hrnek cukr
    • 0,50
      špetka sůl
  • Cukrový sirup
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek cukr krupice svařit a nechat vychladit
  • Šlehačka
    • 5
      hrnek šlehačka
    • 0,50
      lžíce cukr vyšlehat
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky aby dobře držela
  • Marcipán
    • 700
      g marcipánová hmota
    • 1
      ks potravinářské barvivo zelené
  • Na potření
    • 1
      sklenice malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Těsto: vyšlehat žloutky na dvojnásobný obsah. Vyšlehat sníh s přidáváním cukru a postupně zašlehávat do žloutků, nakonec opatrně vmíchat mouku, prášek do pečiva, sůl a máslo. Ihned dát do vymazané a vysypané formy. Má se péci ve dvou dortových formách na 170 °C asi 30 minut. Nechat vychladit, každý rozříznout na dva pláty, ale používají se jen 3
2
Krémová náplň:mléko s vanilkou přivést do varu, vypnout a nechat 10 minut zchladit. V jiné míse šlehat vejce, škrobovou moučku, cukr a sůl do hladka. Pak přidat polovinu svařeného mléka a opět šlehat. Toto přelít do zbylé poloviny mléka a na mírném ohni šlehat asi 2 minuty do zhoustnutí. Přendat do mísy a nechat kompletně vychladit. Přímo na povrch krému dejte plastickou fólii, aby se vám neutvořil škraloup.
3
Oddělit 1/5 vyšlehané šlehačky a zašlehat do vychladlého krému.
4
Postup při skládání dortu: na prkénko (nejlépe na dortovou podložku alespoň o 3 cm větší než dort) dát dortovou formu bez dna (jen obrubu). Vložit do ní 1. díl upečeného těsta a štětečkem dobře potřít sirupem a pak pomazat džemem, na to položit 2. díl těsta, potřít sirupem a krémovou náplní, dále 3. díl těsta, pomazat sirupem a rukou jemně přitlačit tak, aby byl dort rovný. Dát do lednice na 1 hodinu.
5
Pak odstranit dortovou formu a zbylým krémem pomazat boky dortu.
6
Vyšlehanou šlehačku začněte klást na vršek dortu tak, aby vznikla polokoule a dobře uhraďte. Uprostřed asi 4 cm a na okraji asi 1 cm.
7
Pak už jen potažení marcipánem. Opatrně přibarvit marcipán. Vál se musí hodně posypat práškovým cukrem, aby se marcipán při vyvalování nelepil. Síla má být asi 2 mm a dostatečně veliký plát, aby pokryl celý dort včetně stran. Pomocí válečku opatrně pokládejte na dort včetně stran, aby byl dort krásně zabalený. Jemně přitlačte na spodek podložky. Měl by být krásně zaoblený. Zbylý marcipán vyválejte a vykrájejte hvězdičky, srdíčka, kytičky apod. a ozdobte tím povrch dortu.
8
Ukončení dortu na podložce: lze použít mašličku asi 1 cm širokou, dále možno marcipán vyválet na 3 dlouhé špagetky a uplést copánek.Ale stačí dort i jen jemně pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Dort Dolly

Dort Dolly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenick | 21. 5. 2016 11:31

    Zdravím, zkoušeli jste tento recept někdo? Tak neúspěšná jsem teda ještě nebyla, vznikla z toho naprosto hustá téměr nepoužitelná hmota...nezbylo nez naředit mlékem .... no výsledek samozřejmě 2 cm placka, což jsem možná pokazila mlékem, ale bez něj bych to ani do formy nedostala, chjoooooo :-( :'( :'( :'(

  • Pájinka Pájinka | 8. 1. 2010 16:02

    Ivano, podívejte se sem: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=26252 Jsou tam i fotky.

  • Ivana Hrubá | 5. 1. 2010 10:31

    Není ten dort chuťově podobný tomu princezninu dortu z Ikea? Ten zbožňuju! Budu to muset vyzkoušet.

  • Kuchařka on-line | 30. 3. 2006 22:39

    Mnozstvi surovin v receptu je jen na spodni cast dortu, patra jsou navic.

  • Romana | 30. 3. 2006 22:17

    Dort to může být dobrý, ale třípatrový jako je na obrázku asi ne.

  • Bari | 30. 3. 2006 16:28

    Tak nevim, ale ten obrazek dortu s popisem jak k nemu dojit nejako nekoresponduje... nebo mam malou fantazii.

  • Marcela | 22. 3. 2006 17:07

    Ahoj Jano, taky jsem moc ráda, že jsem tento recept našla, chystám se péct tchánovi k šedesátinám a potřebuji něco opravdu slavnostního. A díky za podrobný popis. Skládat dort do formy mě nikdy nenapadlo a pořád bojuji s tím, že je pak nakřivo. Ten nápad je jednoduchý a geniální :o)

  • Kika | 17. 11. 2005 13:38

    Tento recept je vynikající, kdo jednou ochutná, tak mu nebude líto času a ani peněz!!!!! doporučuji!

  • Jana Han | 7. 11. 2005 17:56

    Uvedeny recept je originalni. Nic nikomu nebrani upravit si recept podle sve potreby. Muzete testo upeci treba obycejnejsi a slehacky muzete pouzit take mene. Normalne se na dort pouziva hodne masla, tady je ho minimum, ale je nahrazeno slehackou. Vim, ze popis je dlouhy, chtela jsem jen co mozna nejvice popsat, jak se dort sklada. Ale pokud si to pozorne prectete, neni o nic slozitejsi nez jakykoliv svatecni dort. Jedine co se neda osidit je mnozstvi marcipanu, aby se dort cely prikryl. Pro milovniky marcipanu je to blaho.Ale uz se objevuji studie, ze vejce nejsou vubec tak nebezpecna na zvysovani cholesterolu. Takze kdo vi, kde je pravda.

  • Jana z VM | 7. 11. 2005 16:18

    Mco se mi, Jano, líbí Váš komentář. Taky si udělám na tuto laskominu čas - až bude mít naše tetička po Vánocích 80 let, tak to vyzkouším . Už se těším! Korpus si na dorty vždycky peču den předem, je to výhodnější a pro ten dort lepší, když je přes noc v chladnu, je podstatně chutnější. Potom dám vědět, jak je povedl !!

  • Jana Wernischova | 7. 11. 2005 14:47

    Možná složitejší a možná hodně vajec a šlehačky, ALE: vždyť v diskusi (v hledám recept) nikdo nesliboval, že jde o hrníčkovou buchtu, naopak že jde o dost svatební, sváteční, pracnější - a na to si myslím v případě potřeby každý ten čas výjimečně vyhradí, nebo si práci rozdělí na dva dny a korpus upeče předem. A že je tam moc vajec a šlehačky? Jednou za čas to nikomu neuškodí, navíc ho nemusí sníst celý sám a ty obézní to už stejně nevytrhne.

  • ludmila chroma | 4. 11. 2005 10:23

    To fakt někdo (kdo chodí do práce) peče???

  • Eva | 3. 11. 2005 10:09

    Trochu moc složité, moc vajec a šlehačky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Malinový džem Marcipánová hmota Máslo Mléko Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Škrobová moučka Šlehačka Sůl Vanilka Vejce Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Směs na špagety

Směs na špagety

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

201
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
195
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
42
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Pribináčkové řezy
Pribináčkové řezy
Primátorské roštěnky
Primátorské roštěnky
Princesky - sněhové
Princesky - sněhové
Progresivní špagety, základní recept
Progresivní špagety, základní recept
Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s cuketou - zdravě…
Prokládané maso masem
Prokládané maso masem
  • Recepty.cz
  • Princeznin dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact