Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opět potřeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu (nebo na pánvičce na oleji) tak, aby byly uvnitř růžové.
2
Opečené roštěnky přeložíme na talíře, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme majonézou, promíchanou s jogurtem, cukrem, velmi drobně pokrájenou kapií a vínem. Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami a se zeleninovým salátem.
Prosím o odstranění ŠPETKY u pepře a soli... a upřesnění, že se jedná o 100 g čerstvé nebo sterilované kápie. Takhle to vypadá že máme použít koření. O:-)
venyss venyss
|29. 7. 2010 14:24
Omlouvám se,toto hodnocení se mi záhadně napsalo ke zcela jinému receptu,ani nevím,kde se mi tu vzal,můžete to prosím smazat?
venyss venyss
|29. 7. 2010 14:23
Musím říct,že mě tento recept nadchnul,za prvé pro rychlost,s jakou jsem ho udělala a za druhé ta dobrota. Zasloužená jednička. Vyzkoušejte :-)
Jana Ponáhlá
|20. 5. 2005 14:55
Tento recept znám z jednoho časopisu; Tento recept dělám jako sváteční jídlo a také svátečně chutná. Jako přílohu k tomu dělám i šunkovou nebo hráškovou rýži. Nejen exoticky nebo neobvykle pojmenovaná jídla chutnají výborně.