Do dokonale čisté mísy dáme bílky a sůl. Pomalu šleháme, až začnou houstnout, pak šlehání zrychlíme, až vzniklý sníh ztuhne. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, až je sníh pevný i ve špičkách. Kovovou lžící lehce vmícháme škrobovou moučku s octem.
2
Vymaštěný plech vyložíme pečícím papírem a nakreslíme kruh o průměru asi 18 cm, papír pomažeme rozpuštěným máslem a lehce poprášíme škrobovou moučkou. Sněhovou směs navršíme do nakresleného kruhu, do výšky asi 4-5 cm. Pečeme v mírně rozehřáté troubě (120-140 °C) 1 hodinu a 20 minut.
3
Vychlazený korpus vyjmeme, odstraníme papír, dáme na servírovací mísu a pokryjeme na povrchu šlehačkou. Zdobíme jahodami a plátky kiwi.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Tichy
|14. 4. 2005 08:34
Jenom chci upozornit, že se to bude špatně z toho plechu přendávat. U nás se to peče rovnou na větším plochém talíři, na kterém se to servíruje.