Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem (zasmažíme cibulku, přidáme mouku, až zrůžoví, přimícháme špenát, chvíli povaříme a ochutíme solí a česnekem). Pomocí pravítka si rozdělíme kaši na 6 čtverců nebo obdélníčků (podle plechu) pomocí skleničky uděláme dolíčky a do nich rozdělíme špenát.
2
Na špenát rozklepeme vejce, mirně posolíme a dáme zapéct. Je moc příjemné, když se pak naservíruje a lidé jsou mile překvapeni, když pod vejcem najdou ještě špenát. K tomu se hodí drůbeží rolka - my to jedli s kuřecími prsíčky, plněnými sýrem a oloupanou pečenou kapií, vše zabalené do plátku anglické slaniny. Fantastické!
Petrusko, pecu to od oka, az je vejce hotove - tak zhruba 10-15 min na 180° v rozpalene troube. Sklenicku namacim do mouky, delaji se pak lepe dulky:-) Nebojte se, podeberete velkou lzici zvanou "lopatku" a pujde to!
Petra
|31. 5. 2006 16:09
Prosím vás a jak dlouho se to asi tak peče, dokud se neudělá to vajíčko?Ta kaše se pak musí hrozně špatně vyndavat né?
Jana Literáková
|11. 4. 2006 19:55
Musím to vyzkoušet na Velikonoce i s tou krkovicí,chtěla jsem něco nového a díky Vám,paní Nováková, už vím, co to bude.Už se moc těším,jaký sklidím úspěch. :-)
Helena
|31. 1. 2006 14:46
Vypada to velmi dobre.Davam do oblibenych.
Anonym
|31. 1. 2006 14:15
Kuchyně je zřejmě vaše království. Nerada vařím a když čtu takový recept, představím si, kolik to obnáší práce a mám po chuti.
Aaron Novak
|26. 1. 2006 15:57
Je to bramborová kaše, takže vařené:-)
Saša Doskočilová
|26. 1. 2006 13:24
Mám dotaz. Nepochopila jsem jaké ty brambory mají být, jestli syrové, vařené nebo pomačkané jako kaše. Díky
monika novotná
|23. 1. 2006 11:23
Paní Airan,Vaše recepty se mi osvědčují,i toto vypadá náramně,zkusím to v neděli i s tou rolkou.S tím špenátem si to usnadním-v Lidlu prodávají mražený špenát se smetanou,který stačí jen rozmrazit-je už zahuštěn a ochucen muškátem,je to pro mě nezvyklá kombinace,ale k bramborové kaši je to super a hlavně šetří čas při složitějším receptu-mám čtyři děti :o) Monika N.