• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Priadkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
Priadkový koláč
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 150
      ml mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo rozpuštěné
    • 3
      lžíce smetana
    • tuk
  • Náplň
    • 400
      g jahodová marmeláda
    • 40
      ml hnědý rum
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V trošce mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky, lžičku cukru a necháme v teple vzejít kvásek. Mouku, sůl, zbytek mléka a cukru, kvásek, vejce, žloutek a vlahý tuk vypracujeme na tužší těsto a necháme vykynout. Marmeládu svaříme s rumem, cukrem a necháme vychladnout. Pokud je příliš řidká vmícháme lžíci van. pudinku nebo solamylu. Těsto rozválíme, potřeme ochucenou marmeládou, svineme do závinu, stočíme do formy, potřeme smetanou a necháme 15 minut kynout.
2
Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních 5 minut, pak při 170 dopékáme asi 40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr rybízový (višňový) koláč / bublanina

Fofr rybízový (višňový) koláč /…

Rybízový koláč s tvarohem I.

Rybízový koláč s tvarohem I.

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 14. 5. 2011 19:36

    Kynuté záviny s ovocem milujeme,ale peču je málo,protože mi věčinou vytečou a připálí se :-( .Tohle bylo pryma,že forma těsto držela,nevyteklo skoro nic. Díky moc za recept a nápad :-) .

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 10:19

    tak to je v háji, taky jsem vkládala komentář když jsem ho pekla, bylo to krátce po vložení receptu, tak se chci kouknout, a on nikde! upeču ho i tak, ale měla jsem nějakou vychytávku s formou, ale kdo si to má pamatovat..

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 18:03

    ...ví bůh,komentáře jsou pořád v háji :-X a já to prostě znám pod tímto názvem :-\ :-[

  • Klára K. | 27. 10. 2010 17:53

    Jirko, ten názov je poľa priadky morušovej?

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 12:39

    ...chybí komentáře i známkování :'( :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Návštěva Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hnědý rum Jahodová marmeláda Máslo Mléko Polohrubá mouka Smetana Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Kakaovník

Kakaovník

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Bramborové housky

Bramborové housky

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

15
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…
15
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Pribináček
Pribináček
Pribináček domácí
Pribináček domácí
Pribiňáčkové řezy
Pribiňáčkové řezy
  • Recepty.cz
  • Priadkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact