• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Prezidentský řízek
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentský řízek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentský řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 4
      plátek šunka
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 1
      ks vepřové maso a hovězí maso na řízky
    • 400
      g tvrdý sýr celý - ementál

Postup přípravy receptu

1
Maso mírně naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme společně s paprikou na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo a vsypeme do mísy. Vejce rozklepneme do hrníčku a rozmícháme, poté vlijeme do nastrouhaného sýra a dobře promícháme tak, aby vznikla hustá směs. Pozor, nesolit, sýry bývají dostatečně slané! Do pekáče nalijeme olej do výšky asi 1 cm (dle tloušťky plátků masa), do oleje vložíme naklepané a ochucené maso.
2
Pekáč má být jen o málo větší, než je plocha masa, aby se sýr neroztekl po pekáči! Na maso naklademe pár koleček cibule (dle chuti) a zakryjeme plátkem šunky. Na šunku položíme pár koleček papriky (opět dle chuti) a vše pokryjeme souvislou vrstvou směsi sýra s vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme, dokud sýr na povrchu nevytvoří zlato-hnědou kůrčičku.
3
Vyjmeme a klademe na talíře, jako příloha se hodí vařené či opékané brambory nebo hranolky s tatarskou omáčkou. K pití doporučuji dobře vychlazené pivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniella O. | 20. 3. 2010 20:55

    Delala jsem pouze s kapickou oleje a maso (veprove) bylo krasne mekke, ale chutove takove nijake. Vcelku dobre, ale mdle. Chtelo by to nejak vylepsit. Priste zkusim pridat nejake houbicky a treba uzeny syr.

  • Tamara Mikolajková | 9. 3. 2010 11:35

    Souhlasím s Lidkou, olej není vůbec třeba a maso je za 35 minut měkké, že byste se divili... Je to moc dobré a fakt bašta. Taky mi to připadá stejné, jako recept "prezidentské maso".

  • Lidka Kábrtová | 19. 4. 2006 08:37

    Dávala jsem sem takřka stejný recept, je uvedený jako Prezidentské maso, postup je malinko jiný, ale mám vyzkoušeno, že to je krásně měkounké.Jinak si myslím, že 1 cm oleje je strašně moc, to maso bude plavat v tuku...

  • jana Pátková | 18. 4. 2006 21:40

    podle mých zkušeností to maso nemůže být měkké, protože to potřebuje delší dobu na změknutí, a i sýr na povrchu bude tvrdý, musí se dát až na konec pečení, nevím, ale asi to chce trochu vylepšit, např. maso podusit jen trochu, nebo udělat vše v alobalu,

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Paprika Pepř mletý Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Obložená vejce

Obložená vejce

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

23
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
17
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
15
Nafouklá jablíčková dobrota
Nafouklá jablíčková…
14
Fish and chips - po česku
Fish and chips - po česku

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Iva Kubelková má po starostech s krásnou dcerou: Natálka už má jiného!

Iva Kubelková má po starostech s krásnou dcerou: Natálka už má jiného!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Prezidentský řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact