U nás jídlo prošlo, ale bomba to pro nás není. Oceňuji to, že se nemusí hlídat (mám i troubu, kterou lze načasovat). Pravý guláš chutná opravdu lépe (alespoň nám).
Tento recept je úžasný!Koluje u nás v rodině a v práci,všem moc chutná!
Je výborný a bez práce,já už jinak guláš nedělám.Zaslouží ne jednu,ale aspoň tři 1 !!!!Nedávám kari,to se do guláše zrovna nehodí,ale dám majoránku,do hotového,a taky gulášové koření místo toho všeho.
Díky za vynikající recept. Je jednoduchý a opravdu moc dobrý.
Já ho dělala dnes a moc mě nenadchl,přidávám se k synovi autorky,že o guláši nemůže být řeč:-) Je to chutné jídlo,ale k oblíbeným u nás patřit nebude.
Dopadlo to vyborne. Manzelovi chutna kureci i hovezi zpusob stejne, ja radsi hovezi, prijde mi vic "gulasovejsi". Staci nechat v troube 2hod.
Dopadlo to vyborne. Manzelovi chutna kureci i hovezi zpusob stejne, ja radsi hovezi, prijde mi vic "gulasovejsi". Staci nechat v troube 2hod.
Zkousela jsem z kurecich prs a manzel naznal ze ho muzu pridat do "nasich" receptu. Na litr vody jsem pouzila jen pul kila masa a bohate stacilo. Dneska zkusim s hovezim a bez kari.
Nemám slov. Naučila jsem ho i mojí maminku a i ta si ho velmi pochvaluje. Mám kousek divočáka a už se těším jaký bude z tohoto masa. K té cibuli - když mám čas, tak ji osmahnu dorůžova.Po upečení tam není tak vidět a chuť je zase o kousíček pikantnější.
Nemám slov. Dávám za jedna, škoda, že ještě nemůžu přidat hvězdičku.
Ivo, musím uznat, že je to mňamina. Dneska jsem to dělala z hovězí kližky a bylo to mooooc dobré. Jen to opravdu chce zhruba tu půlhodinku navíc, aby maso bylo opravdu měkkoučké. Takže díky za dobrý a vlastně časově nenáročný recept, určitě si to zase někdy zopáknem :-) Jana
Musím moc pochválit!Je to perfektní,že se to opravdu nemusí hlídat.Dala jsem o něco více vody,tak po otevření pekáčku jsem ještě přisypala trochu strouhaného chleba.Podávala jsem s kolínkama a opravdu jsme si smlsli.Jen by mě zajímalo,jestli by se takto dalo udělat i hovězí maso.Asi by se musela trochu upravit délka doby pečení,myslím.Zkoušel to někdo?Díky za prima receptík.:o)
Jani - pokud fakt tam nechcete mít cibuli - jediná pomoc - kríjet nahrubo a vyndat. Nebo naopak - najemno a propasírovat.
Dnes jsem vařila a chuťově opravdu výborný. Ale i přesto, že jsem cibuli nakrájela na jemno se při pečení vůbec nerozvařila. Omáčka je samá cibule a to já nerada. Můžete mi, prosím, někdo poradit co s tím?
Je to jídlo úžasné na přípravu a nenáročné časově.Chutnalo nám, ale před synem nesmím říct, že je to guláš, dostává záchvat vzteku, že to s gulášem nemá nic společného. Nic to nemění na tom, že je to dobré.
Opravdu výborný recept, už jsem ho dělala několikrát a vždycky se povedl. Toho kari dávám méně, to nemáme moc v oblibě. Asi 20 minut před doděláním přidávám syrové brambory, takže nemusím dělat žádnou přílohu zvlášť a hlavně brambory uvařené přímo v omáčce jsou vynikající. Díky za recept.
Dobře jsem zvolila,napapala,díky za recept,už je u mě.no a halušky s bryndzou budou zítra.Jo,musela jsem jít koupit nový cedník na halušky,už tu jednou debata byla o těch skřítkách,prostě mi cedník někam schovali.Je mi jasné,že jen budu mít nový,tak se starý objeví.Tak budu mít dva,ale jinak - nemám důvod si stěžovat.Ještě vlastně díkyPatrickovi za Tzatziky,protože v salátku nemá chybu.Laďka
No,Laďko,tenhle guláš už jsem několikrát dělala,je fakt super,ale taky se mi jednou stalo a bylo to fakt na šlaktrefení,že jsem si všechno nachystala už večer a moc jsem se těšila na druhý den,až to zase uvařím a šup.... nešla mi trouba.Myslela jsem,že budu vraždit.Tak jsem byla nucená to dát do tlakáče(nakonec to nebylo špatné),ale v troubě je v troubě.No a Terezka by fakt zasloužila,že,taky jsem se mrkla večer kolem 20 hodiny a měla jsem sliny až na kolena.Odolala jsem!!! Jana
Tak jsem zvědavá,hledala jsem rychlejší a jednodušší recept,potřebovala jsem do města,manželovi to nachystala podle receptu a ať se stará :-)),jelikož se mu recept také líbil,tak prý klidně můžu přijít až v poledne.takže pak dám vědět,ale podle ingrediencí a způsobu přípravy se odvážím tvrdit,že se i naobědvám :-)).Pro Terezku a Janu: že já včera četla komentář o haluškách,víte,co to se mnou dělalo v půl jedenácté večer?Tohle jsou občas fakt nebezpečný stránky:-))) Zatím hezký den Laďka
Výborné!!! Dávám 1* Kari doma moc nemusíme, tak jsem dala koření na divočinu a trochu hořčice, jako přílohu knedlík a moc jsme si pochutnali!
Chválím, chválím, chválím. Výborný gulášek - samá chuť. Manžel se olizoval - přímo chrochtal a bylo mu fuk, jak se jídlo jmenuje. Bála jsem se, aby se maso nepřipálilo. Když jsem s velkou nedočkavostí po hodině a 15 minutách alobal odkryla, byla jsem milo překvapená. Šťáva se vůbec nevypařila (nemněla kam). Protože máme rádi více šťávy, tak příště přidám na 1kg masa 1 1/2 l vody. Dávám velikánskou 1*. Kdo nevyzkoušel, tak neváhejte.
Vynikajúci nápad a vďaka za ten získaný čas - okrem výborného jedla samozrejme. Robila som ho z vykostených kuracích stehien a v jenskej mise aj s vrchnákom, cibuľu som dala na kolieska a pridala aj papriku na kolieska - krásne to vyzeralo a namiesto masoxu gulášové korenie a trošku chili...... s ryžou - všetkým chutilo, určite zopakujeme a skúsime aj iné variácie
Vynikající: chuťově a nízkou pracností. Vařila jsem v něděli s těstovinami, a protože máme rádi více šťávy, přidala jsem ještě půl litru vody se lžící solamylu. Dávám za jedna!
Recept je vynikající, vařila jsem guláš k sobotnímu obědu. Jako přílohu jsem zvolila brambor. knedlíky.Všem se nám dělaly "boule za ušima"
Podle Lucky jsem zkusila římský hrnec (poprvé) a guláš vyšel skvěle. Moc nám všem chutnal a byl to opravdu guláš, k číně to mělo dost daleko. Měli jsme to s knedlíkem a jen se zaprášilo. Děkuji za recept.
Název guláš je dost zavádějící, ale jídlo je to věru moc dobroučké. Přejedli jsme se celá rodinka k obědu i k večeři. Určitě si to znovu někdy ukuchtíme :o) Rozhodně to doporučuji s rýží, jelikož je to něco jako čína...
Dnes jsem to zkusila v římském hrnci,normálně s poklicí,bez alobalu.Vyšel parádně.
Jakou máte zkušenost s ohříváním pokrmů zahuštěných škrobem? Já dost bídnou, vždycky mi to zeřídne. Guláš vypadá velmi lákavě, ráda bych ho zkusila. Díky MarcelaP.S. guláš z kila masa ve dvou nesníme, ale z menšího množství ho nechci dělat, když se ohřeje, bývá ještě lepší:-)
Výborný a jednoduchý guláš.Myslím ale,že stačí jeden masox.
Jednoduché a moc dobré!!
Pro nás velká dobrota... dáváme jedničku podtrženou a hvězdičku k tomu. Líbí se mi rychlá příprava a pak už se "vaří" samo. A je jedno jak se jídlo jmenuje - jestli guláš - nebo jinak. Je to opravdu moc dobré. Jako přílohu jsem dala rýži, což je taky rychlé a dobré a kukuřici a hrášek, protože to mají naše děti rádi. A než se samo uvařilo, tak jsem zvládla generální úklid obýváku :-)
No asi budu v opozici ale toto mohl gulášem nazvat pouze ten, kdo dobrý guláš nikdy neochutnal. Chuťově to špatné není (masox udělá svoje), příprava je pohodlná, ale guláš to opravdu není. Když zakvedlám v hrnci mouku, vodu, sůl, ocet, sůl, cukr a vajíčka a dám to upéct, taky nebudu tvrdit že jsem udělal kremrole. Recept dobrý ale pod jiným, nezavádějícím názvem.
Vynikající pokrm.Určitě vhodný i pro ty,kdo nemohou smažená a mastná jídla.Zaslouží si 1.
právě jsem dodělala podobný recept zvaný nevařený guláš a musím moc pochválit.Je to bez práce je moc dobrý.Nevím,proč by v guláši nemohl být solamyl,mi ta šťáva moc chutnala a určitě je to trochu dietnější.Jana
Solamyl do guláše? Běs.
Já gratuluju autorce, je to výtečný gulášek. Hledala jsem rychlý a jednoduchý recept na guláš a po ochutnání je ke všemu skutečně vynikající. Právě zapíjím vychlazeným pivkem a pořád tomu nemůžu uvěřit, že se mi to tak povedlo. Děkuju moc!
No tento guláš je opravdová dobrota. Povedl se na jedničku a taky tak všem chutnal.
Hanko,dík za odpověď.Já mám hrnec dost velký,tak to někdy v něm udělám.
Maruš, ráno jsem měla dilema v čem guláš udělat. Také jsem to chtěla v římském hrnci vyzkoušet, ale měla jsem víc jak kilo masa a bála jsem se, aby se mi to tam vešlo. Ale jinak si myslím, že by to šlo, dělala jsem z vepř. plece a dala jsem na litr vody jen jeden masox. Myslím, že to bohatě stačilo.
Mohla bych se zeptat,jestli někdo zkoušel dělat v římském hrnci? Myslím,že by to šlo v něm udělat.Děkuji.
Tak tohle je bomba, sice jsem se v poločase jukla do hrnce, ale příšte už nemusím - fakt se to nemusí hlídat. Udělala jsem k tomu houskový knedlík, asi jsem dala trochu víc chilli papriček, takže to má říz, ale pivečko to spravilo. Už mám v oblíbených a budu dělat častěji, je to bezpracné, ale výýborné.
Právě jsem gulášek šoupla do trouby a jsem na to móóc zvědavá. Až ochutnám dám vědět jaké to bylo.
Jaképak zklamání - naopak, každá zkušenost se vítá. Já mám tento recept z jiných stránek a moc se mně líbilo a líbí, že se skutečně tu určenou dobu nemusím strachovat, že se bez zamíchání nepřipálí. Pokud je tomu tak i s Vaší technologií, je to prima. A co se týče ingrediencí, tak si myslím, že se opravdu může přidat, co kdo má rád. Kolegyně dokonce přidala pro chuť i točený salám.Zdravím.
Doufám, že paní Ivu nezklamu - dělala jsem v klasickém "černém" hrnci s poklicí, hovězí kližku 2 hodiny. A dovolila jsem si udělat malé úpravy - použila jsem pouze "gulášové" koření, čerstvé pálivé papriky a na zahuštění kůrku staršího chleba. Výtečné!!
Prezidentský guláš IIAlobal je nesmírně tepelně vodivý a tím, jak je rovnoměrně upevněn, tak se také rovnoměrně maso obdělává.
Akorát nerozumím tomu, proč se to má přikrýt alobalem? Má to nějaký význam nebo se to může přikrýt poklicí?
Vážená paní Ticháčková, MOC děkuji, právě jsem díky Vám úspěšně a na první pokus složila zkoušku z guláše ...Oběd zbaštila (a slovo pochvaly utrousila) dokonce i babička, která mi teď snad zase chvílli odpustí tenisáky v bačkorách a ve své posteli, které si tam tajně schovává moje psisko :). Díky
Tento guláš je vynikajúci.Kedže nerobievam knedle, upravila som si ho tak aby bol jedlý s chlebom. Pridala som papriku, rajčinu, bez kari (nemame ho radi) a jednu feferonku. Táto úprava mi velmi chutila a určite ním budem hostiť aj priateľov.
Alenko, maso se krájí na kostky -jako na klasický guláš .
Maso se normálně nakrájí na kostky? Díky
Dělala jsem ho v neděli,nevylo to špatné,ale jako "klasický" guláš mi to moc nepřipadalo,díky kari a solamylu to mělo trochu "čínský" šmrnc a tak mi k tomu knedlíky moc nepasovaly, spíš rýže.Ale bylo to dobré, to ano.
Dělám ho už takto dlouho a musím říct,že je to parada.žádné nádobí,žádné patlání,pobíhání,dodělávání...jen čekám...vyzkoušejte,je opravdu skvělý a všem bude chutnat už i proto,že je bez práce
Tak jsem ho vyzkoušela - je výtečný, ještě chutnější než klasický. Dělala jsem z hovězího masa, nechala jsem ho v troubě ještě o půlhodinku dýl a opravdu se nikde ani trošinku nepřipálil. Cibuli jsem také krájela na kolečka. Díky za recept. Dávám za jedna.
Dokonalé, skvělé.
Doporučuji, opravdu jídlo, kterého se tu hoďku a půl nemusíte všímat, taky jsem nevěřícně obcházela troubu - výsledkem je výtečný gulášek, jiný už mi doma nechtějí....cibuli krájím na kolečka, česnek drtím a pokud mám navíc papriky, tak na proužky, i houby tam ničemu nevadí, ale to už jsou úpravy co dům dal....doporučuji!!!
Nebudete litovat - zítra ho dělám k obědu s houskovým knedlíkem.Mějte se hezky - Iva.
Tak to musím vyzkoušet, mám ráda jídla které se dělají sami.