• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prezidentský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g uzený bůček nebo více
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks chlebová kůrka
    • 1
      ks klobása - uzená
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      ks mrkev
    • 20
      g kořen petržele
    • 20
      g celer
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks chilli papričky
    • 1
      ks jalovec
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička kečup - jemný
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      kelímek šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku, za stálého míchání vyčkáme až bude sklovitě zlatá. Pak přidáme na kostky nakrájenou kližku, zamícháme, chvilku necháme nepodlité, pak začneme podlévat červeným vínem. Nastává nejdůležitější fáze, to jest samo vaření guláše. Hotov je, až je kližka zcela měkká, ale nerozpadá se. Čím pomaleji se vaří, tím je guláš lepší. Asi deset minut před koncem vaření přidáme jednu nadrobno nakrájenou chlebovou kůrku a jednu nastrouhanou menší bramboru (obojí na zahuštění) a jednu nadrobno nakrájenou uzenou klobásu a lžičku hladké mouky.
2
Současně možno na velké pánvi vyrábět ochucovací kašičku. Dělá se takto: na rozpálený olej se dá nejprve nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná mrkev a trochu podobně připravené petržele a celeru. Když je to víceméně usmaženo, přidá se další ingredience - sůl, hodně červené sladké papriky, přiměřené množství (nikoliv příliš malé) rozdrcených pálivých papriček, či jiného ostrého koření, rozdrcený pepř a hlavně jalovec!, majoránka, nějaké další zelené bylinky, lžíce rybízového džemu, dost nastrouhané citrónové kůry, lžička kečupu, případné další koření dle vlastního výběru. To vše dohromady se několik málo minut za stálého míchání smaží na oleji, čímž se otevřou všechny chutě a splynou s olejem. Obsah pánve se pak přidá do hrnce s gulášem, dvě minuty se to na mírném ohni intenzívně míchá, pak se guláš odstaví a nechá chladnout. Když je úplně studený, zamíchá se do něj jedna ušlehaná šlehačka.
3
Den se to nechá odpočívat a druhý den se to ohřáté jí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 28. 6. 2008 22:51

    Vidíte jak to perfektě funguje! Jsme v GULÁŠI a skutečně je to Havlův burg. guláš. Mám odzkoušeno a dávám 1! Pane Dorazine, tak jste si to představoval?

  • Alena H. | 8. 1. 2008 17:01

    Ano, tenhle recept znám...je od pana Václava Havla. Jmenuje se Burgundský guláš. Myslím, že už tu je pod názvem Havlův burgundský guláš.Každopádně je to mňamka!!!!!!!!!!

  • agresor zitrka | 15. 11. 2007 13:26

    Jsem gulášový maniak a tento recept hned vyzkouším. Líbí se mě na něm hlavně ta ochucovací kašička, to neznám. Jinak třeba já vařím guláš podobně, jen v začátku přidávám společně s vínem velkýho panáka rumu (je dobrý ho ochutnat jestli není zkaženej, at se nezkazí i guláš :-) . ) a tak 1dcl piva. Nebojte se té trojkombinace, je to vyzkoušený a gulášek je úplně vymazlenej

  • Pavel Los | 18. 12. 2006 13:20

    Do ochucovací kašičky doporučuji hned na počátku osmažit na plátky nakrájené bílé hříbky. Další postup je shodný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Chilli papričky Chlebová kůrka Cibule Citronová kůra Hladká mouka Hovězí kližka Jalovec Kečup - jemný Klobása - uzená Kořen petržele Majoránka Mrkev Paprika - sladká Rybízový džem Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

100
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
69
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
53
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
51
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
50
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Prezidentský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact