• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Prezidentský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentský guláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g uzený bůček nebo více
    • 1
      kg cibule
    • 1
      kg hovězí kližka
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks chlebová kůrka
    • 1
      ks klobása - uzená
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      ks mrkev
    • 20
      g kořen petržele
    • 20
      g celer
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      ks chilli papričky
    • 1
      ks jalovec
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička kečup - jemný
    • 3
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      kelímek šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku, za stálého míchání vyčkáme až bude sklovitě zlatá. Pak přidáme na kostky nakrájenou kližku, zamícháme, chvilku necháme nepodlité, pak začneme podlévat červeným vínem. Nastává nejdůležitější fáze, to jest samo vaření guláše. Hotov je, až je kližka zcela měkká, ale nerozpadá se. Čím pomaleji se vaří, tím je guláš lepší. Asi deset minut před koncem vaření přidáme jednu nadrobno nakrájenou chlebovou kůrku a jednu nastrouhanou menší bramboru (obojí na zahuštění) a jednu nadrobno nakrájenou uzenou klobásu a lžičku hladké mouky.
2
Současně možno na velké pánvi vyrábět ochucovací kašičku. Dělá se takto: na rozpálený olej se dá nejprve nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná mrkev a trochu podobně připravené petržele a celeru. Když je to víceméně usmaženo, přidá se další ingredience - sůl, hodně červené sladké papriky, přiměřené množství (nikoliv příliš malé) rozdrcených pálivých papriček, či jiného ostrého koření, rozdrcený pepř a hlavně jalovec!, majoránka, nějaké další zelené bylinky, lžíce rybízového džemu, dost nastrouhané citrónové kůry, lžička kečupu, případné další koření dle vlastního výběru. To vše dohromady se několik málo minut za stálého míchání smaží na oleji, čímž se otevřou všechny chutě a splynou s olejem. Obsah pánve se pak přidá do hrnce s gulášem, dvě minuty se to na mírném ohni intenzívně míchá, pak se guláš odstaví a nechá chladnout. Když je úplně studený, zamíchá se do něj jedna ušlehaná šlehačka.
3
Den se to nechá odpočívat a druhý den se to ohřáté jí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 28. 6. 2008 22:51

    Vidíte jak to perfektě funguje! Jsme v GULÁŠI a skutečně je to Havlův burg. guláš. Mám odzkoušeno a dávám 1! Pane Dorazine, tak jste si to představoval?

  • Alena H. | 8. 1. 2008 17:01

    Ano, tenhle recept znám...je od pana Václava Havla. Jmenuje se Burgundský guláš. Myslím, že už tu je pod názvem Havlův burgundský guláš.Každopádně je to mňamka!!!!!!!!!!

  • agresor zitrka | 15. 11. 2007 13:26

    Jsem gulášový maniak a tento recept hned vyzkouším. Líbí se mě na něm hlavně ta ochucovací kašička, to neznám. Jinak třeba já vařím guláš podobně, jen v začátku přidávám společně s vínem velkýho panáka rumu (je dobrý ho ochutnat jestli není zkaženej, at se nezkazí i guláš :-) . ) a tak 1dcl piva. Nebojte se té trojkombinace, je to vyzkoušený a gulášek je úplně vymazlenej

  • Pavel Los | 18. 12. 2006 13:20

    Do ochucovací kašičky doporučuji hned na počátku osmažit na plátky nakrájené bílé hříbky. Další postup je shodný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Chilli papričky Chlebová kůrka Cibule Citronová kůra Hladká mouka Hovězí kližka Jalovec Kečup - jemný Klobása - uzená Kořen petržele Majoránka Mrkev Paprika - sladká Rybízový džem Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Uzený bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Afrika řezy

Afrika řezy

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
27
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
26
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Prezidentský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact