• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Prezidentské řízky na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentské řízky na bramborách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 31
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 600
      g brambory oloupané 500 -
    • 1
      ks cibule tence krájená
    • 3
      plátek maso na řízky : krkovice, plec, karé, kýta
    • 100
      g uzená slanina libovější, anglická, Váhalova...
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 120
      g majonéza
    • 80
      g zakysaná smetana
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

1
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Vše mírně osolíme a opepříme a poklademe plátky naklepaných osolených a opepřených řízků. Na ty naskládáme plátky dobře vyuzené libovější slaniny (tu můžeme i pokrájet na menší kousky) a na vše rozetřeme směs z majolky, zakysané smetany a nastrouhaného česneku, kterou zasypeme nastrouhaným sýrem dle chuti (uzený, čedar, gouda...).

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pekáček nebo zapékací mísu (případně remosku) zaklopíme a dáme péct na cca 40-45 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů. Poté odklopíme a dopečeme jen krátce dozlatova (není nutné).
3
Pokud chceme mít vrchní sýrovou krustu křupavou, přimícháme do strouhaného sýru před posypáním, čerstvě mletou strouhanku z necelého rohlíku či žemle.

RADA: 3 tipy na zapečené těstoviny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Majonéza Maso na řízky Pečící papír Pepř mletý Sůl Tvrdý sýr Uzená slanina Zakysaná smetana

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Americká buchta

Americká buchta

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Banánové placičky

Banánové placičky

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

165
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Prejt
Prejt
prejt
prejt
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
Priadkový koláč
Priadkový koláč
  • Recepty.cz
  • Prezidentské řízky na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact