• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Prezidentské maso
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentské maso

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 68
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentské maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • hořčice plnotučná
    • cibule
    • 150
      g šunkový salám
    • 2
      vejce
    • 150
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • rostlinný olej (poměry jsou na velký pekáč)

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a na pánvi na trošce oleje z jedné strany lehce opečeme. Do velkého pekáče dáme na dno trochu oleje a celé dno pokryjeme masem tak, aby opečená strana byla nahoru a plátky byly naskládány jeden těsně vedle druhého bez mezer. Potřeme hořčičí a poklademe šunkovým salámem.
2
Na salám dáme na kolečka nakrájenou cibuli, opět jedno kolečko vedle druhého. Sýr nastrouháme a smícháme s dvěma vejci. Hmotu nalijeme na vrstvu cibule. Pečeme v horké troubě zhruba půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak dopékáme zhruba pět minut otevřené.
3
Jako příloha jsou dobré brambory, hranolky a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prezidentské řízky na bramborách

Prezidentské řízky na bramborách

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Kuřecí maso se zeleninou

Kuřecí maso se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi | 26. 1. 2013 17:39

    Dobré, ale očekávání bylo větší než výsledek :O

  • Tamara Mikolajková | 15. 2. 2010 08:50

    No řeknu vám, byla to BAŠTA!!! A protože jsem neveřila, že maso bude opravdu za půlhodiny hotové, dala jsem to do trouby moc brzo a potom jsme jen čichali a netrpělivě čekali, až bude 12:00. Moc dobré, až k nám přijde návštěva, udělám to jako slavnostní jídlo. Dávám za 1!

  • Ludvík Mašek | 9. 7. 2008 22:25

    Recept jsme vyzkoušeli a je opravdu dobrý. Vřele doporučuji.

  • KatkaR | 9. 5. 2007 11:37

    Zrovna to vařím, už potřetí :-) je to mňamka

  • Václav Říha | 11. 2. 2007 13:34

    Super!!! Akorát jako přílohu jsme použili španělský hrách (cibulka+klobása na kostičky+hrášek-vše osmažit) Doporučujeme.Díky za recept...

  • Lidka Kábrtová | 5. 5. 2006 08:38

    Jsem ráda, že chutnalo. U nás je tohle jídlo velmi oblíbené, olej se do pekáče už skoro nemusí dávat, maso pustí krásně šťávu a je křehoučké.

  • renča | 4. 5. 2006 21:04

    Tento recept sem vyzkoušela a měl úspěch. Určitě ho budu opakovat.

  • Lidka Kábrtová | 6. 3. 2006 12:08

    Děkuji za opravu, jen ještě prosím doplnit u 3/4 ty kilogramy....moc děkuji :-).

  • Kuchařka on-line | 6. 3. 2006 10:43

    Opraveno.

  • Lidka Kábrtová | 5. 3. 2006 13:15

    Dobrý den, prosím o úpravu receptu. Prosím o změnu názvu na Prezidentské maso, protože řízek přece jen znamená trošku jiný výrobek. V receptu prosím doplnit: 3/4 kg vepřové kýty nebo krkovice. V receptu dále prosím doplnit: pečeme půl hodiny pod pokličkou nebo alobalem a pak ... Děkuji

  • Lidka Kábrtová | 29. 1. 2006 13:10

    Děkuji za pochvalu, tohle jídlo patří u nás k favoritům. Dokonce si ho žádá náš kamarád afričan, který jinak vepřové vůbec nejí.

  • Anonym | 18. 1. 2006 11:48

    velmi dobré , doporučuji všem, opravdu to uvařte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cihla Hořčice plnotučná Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Šunkový salám Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Meteník

Meteník

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
15
Máslové řízky
Máslové řízky
14
Masová minutka s řapíkatým celerem
Masová minutka s…
12
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Preclíky
Preclíky
Prejt
Prejt
prejt
prejt
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentské řízky na bramborách
Prezidentský beránek
Prezidentský beránek
Prezidentský guláš II.
Prezidentský guláš II.
  • Recepty.cz
  • Prezidentské maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact