• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Prezidentská bábovka II.

autor: Uživatel (#69773)
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Prezidentská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce velká
    • 200
      g máslo
    • 300
      g cukr krupice
    • 100
      g mandle nebo ořechy - strouhané
    • 50
      g hořká čokoláda strouhaná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      kelímek šlehačka tekutá
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem. Přidáme sypké hmoty (prdopeč důkladně promícháme s moukou). Vlijeme šlehačku a nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehaný sníh.Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Toto množství je na opravdu velikou bábovku, popřípadě klasickou + např.srnčí hřbet. Pečeme pomalu v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Samozřejmě ta menší forma bude hotová mnohem dříve, je třeba opatrně kouknout do trouby. Peču asi na 180 °C.
2
Je to kalorická bomba, ale strašně dobrá, zvláště s mandlemi. Dlouho vydrží vláčná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pudinková bábovka s rumem

Pudinková bábovka s rumem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iva nemcova | 2. 4. 2008 17:34

    vyborna babovka,delam ji casto,tentokrat jsem nemela ani mandle ani orechy a tak jsem pridala 2 banany pokrajene na kousky .Vyborna alternativa,navsteva chvalila a jedla a chvalila a jedla a jedla.... jeste,ze je babovka hodne velka :-)))

  • Jana | 31. 10. 2007 15:47

    Děkuji za radu. Forma je asi dost velká, napadlo mě, jestli ji nepeču třeba příliš prudce, ale to asi ne. Tak ještě jednou díky a hezký den.

  • Jana z VM | 30. 10. 2007 13:22

    Jano, buď si vezměte větší formu na bábovku, nebo ten "hrbol" jednoduše zařízněte! Dělám to tak celý život i se srnčím hřbetem, ten mi taky vyskakuje. Tak ho jednoduše zaříznu do roviny zároveň s formou. A je to ......

  • Jana | 30. 10. 2007 12:11

    Můžete mi prosím poradit, co dělám špatně, když se mi při pečení bábovky vždy udělá vprostřed těstová bublina, nebo jak to nazvat, a bábovka je po upečení "hrbolatá" a špatně drží na talíři. Děkuji.

  • Anna Č. | 26. 10. 2007 11:41

    Tuto bábovku mohu doporučit.recept údajně pochází z oseckého kláštera a bábovka si oblíbil prezident TGM.

  • Jitřenka Němcová | 25. 10. 2007 17:47

    Nezkoušela, protože bábovka je tak dobrá, že se vždycky sní až do posledního drobečku. Ale bylo by možné všechno rozpočítat v poměru na počet vajec. Jestli nemáte velkou bábovku,upečte klidně na plechu s vyšším okrajem.

  • jana | 25. 10. 2007 16:50

    nezkoušela jste někdy dát všeho méně a v jakém poměru?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Mandle Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Jahodový likér

Jahodový likér

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Boršč III.

Boršč III.

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
62
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
60
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
55
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
39
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Prezidentská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact